HAMAR: Patrick Yetman skal spille for Modo Hockey også kommende sesong.

Det skjer på en såkalt artistkontrakt som gjelder for om lag 180 dager.
Dermed må han i likhet med i fjor, starte sesongen i et annet land.

Norge kun i fjor
I fjor ble det Storhamar og Norge, noe mange fans satte pris på etter hans rekordsesong i 2005-2006.

Åpningen i fjor kom som en følge av at Yetman hadde spilt i Pelicans Lahti i Finland på en artistkontrakt under sesongen 2006-2007, og ikke hadde nok dager igjen av artistskattoppholdet hos våre nordiske naboer i øst.
I år kan han inngå en ny slik avtale i Finland, og ønsker seg østover fram til starten i Modo, av sportslige årsaker.

Sportslige årsaker
- Patrick har signalisert overfor oss at han ønsker å prøve seg i Finland og at det er hans førsteprioritet. Det er ikke slik at han ikke ønsker seg til Storhamar, for han understreker at han trives godt her. Det er først og fremst sportslige årsaker til det, og at han der kan spille på et høyere nivå etter i Norge, forklarer sports- og informasjonskonsulent Micky Bjerke.

Dersom de finske klubbene mot formodning ikke ønsker Yetmans tjenester på en kortkontrakt, er sjansen god for at det kan bli en ny kortperiode i Storhamar.
- Det er noe vi må ta standpunkt til, dersom forespørselen dukker opp. I fjor var vi ikke i tvil om at det var en god løsning for oss, men det må den nye treneren og det sportslige apparatet vurdere i forhold til vår nye ungdomsprofil, sier Bjerke.

Skadet i vinter
Det bør imidlertid ikke være noen tvil for noen i Storhamar at Patrick Yetman er flott forbildet for alle de unge spillerne i klubben.

I fjor var han beste poengplukker med 15 målpoeng på de første 11 seriekampene.
Da taklet han det store steget til svensk eliteserie på en utmerket måte, og scoret i sine første fire kamper. Totalt ble det 30 poeng på 35 kamper.
Sesongen slutten litt kjedelig etter at han måtte stå over med skade i ni kamper på grunn av en stygg takling. Da han kom tilbake i sluttspillet rakk han bare fire kamper, men var likevel tredje best i Modo med 1+3 poeng.

Populær i Modo
- Det gleder oss veldig mye at Patrick spiller her neste sesong. Han er en herlig spiller, en skikkelig «lirare» som gled rett inn i spillergruppa og som raskt ble populær blant våre fans, sa sportssjef Ecke Holmberg da kontrakten var underskrevet.

Yetman var også strålende fornøyd med ny kontrakt.
- Det var en fantastisk følelse å skrive under en ny kontrakt. Jeg trives veldig bra i laget og byen. Jeg er brukbart fornøyd med poengproduksjonen, men burde nok hatt noen flere må på de fine pasningene fra Niklas Sundström. Han er den beste spilleren jeg noen gang har spilt med.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.