HAMAR: Dette er en reprise fra i fjor. Da spilte den lille kanadieren elleve kamper og noterte seg for 16 målpoeng i gult og blått, før han dro til den svenske toppklubben Modo.
Skatteregler
Yetman skal spille i Modo denne sesongen også. Det er skatteregler og en seksmåneders kontrakt som gjør at han starter sesongen i Norge.

Her får han verdifull matching.
Micky Bjerke i Storhamar er fornøyd med at de får låne poengkongen - igjen.
- Han kommer 10. eller 11. august, og får med seg ti seriekamper. Den siste kampen blir mot Lillehammer 14. oktober, sier Bjerke, og fortsetter:
- Modo var godt fornøyd med opplegget i fjor. Yetman var i veldig bra form da han kom til Sverige.

Nullprosjekt
Spill i den finske toppserien var førsteprioritet for Yetman i starten av denne sesongen, men det viste seg å bli vanskelig på grunn av at utenlandskvoten er lav i Finland.

Målet til Storhamar er at Yetman ikke skal koste klubben noe nå.
- Vi håper han trekker noen ekstra tilskuere, selvfølgelig, sier Bjerke.
Storhamar kommer også til å fri til sponsorene om litt ekstra hjelp. Klubben må stille bil og leilighet til disposisjon for 27-åringen.

- Veldig positivt
Manager og trener Torbjørn Orskaug kommenterer Yetman-comebacket slik:

- Vi ser positivt på dette. Vi tror totalen blir bra. Klubben har en ungdomssatsing hvor flere spillere skal vokse seg inn i ting, og i en slik prosess tror vi Yetman er en bra spiller å ha med en periode. I tillegg til å være en veldig bra spiller, er han også en fin person utenfor isen, et forbilde. Jeg tror dette blir bra for unggutta, sier Orskaug.

Populær spiller
Patrick Yetman er en populær spiller blant Storhamar-supporterne, og det er ikke så rart. Han scoret 46 mål på 50 kamper i 2005-2006-sesongen. I tillegg la han 30 målgivende pasninger. Han satte også en suveren rekord den sesongen: Han scoret i 14 kamper på rad.

I 2006-2007-sesongen spilte 27-åringen i finske Pelicans Lahti, før det altså ble Modo forrige sesong. Han fikk bokført 30 målpoeng på 35 kamper der. Yetman ble skadet etter en stygg takling og var ute i ni kamper, men kom tilbake til sluttspillet, og fikk med seg fire kamper.
Yetman og Niklas Sundström var en suksessduo i den svenske klubben forrige sesong.
PS! På grunn av skattereglene kan ikke 27-åringen spille Storhamars treningskamper mot Mora og Skåre i Sverige.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00