HAMAR: Ledelsen har tatt noe mange vil kalle et overraskende valg. Her begrunner de hvorfor de har degradert siste sesongs gulltrener:
Kommunikasjon
- Kommunikasjon er en svak side hos Sasja. Det er et av hovedpunktene bak vår avgjørelse. Det er mange yngre spillere som trenger mer tilbakemeldinger enn det som er blitt gitt denne sesongen. Det er snakk om å få fram hele budskapet. Sasja og Torbjørn Orskaug har vært et team, hvor Orskaug var bindeleddet når det gjaldt kommunikasjon. Nå skal Orskaug ha permisjon ett år, sier lederen i sportsutvalget, Carl Oscar Bøe Andersen, og legger til:

- Vi mener at Sasja mangler de egenskapene som trengs for å ha hovedansvaret nå. Da tenker jeg på å fullføre den ungdomslinja vi har valgt, sier COBA.

- Ikke den rette
Nestlederen i styret, Jan Larsen, utfyller:

- Det går mye på det pedagogiske. Vi tror ikke han er den rette i rollen som hovedtrener nå, sier Larsen.
- Vi skal ikke undervurdere det med kommunikasjon. Etablerte spillere tar ting lettere enn de unge, som ofte trenger mer input, sier Micky Bjerke, som er sports- og informasjonskonsulent i Dragons.
Jan Larsen ser at denne saken vil vekke litt oppsikt.
- Vi kommer fra suksess, og så endrer vi kursen. Her har det vært snakk om å vurdere alle sider, og gjennom mine ni år i styret, er dette den mest grundige prosessen jeg har vært med på. Vi har vært ærlige med hverandre hele vegen. Jeg vil kalle dette en ryddig prosess, men jeg ser jo at dette umiddelbart kan være tøft for Sasja.

Proff russer
Da HA-sporten snakket med Aleksander Smirnov i går kveld hadde han fordøyd degraderingen et døgn. Det var helt tydelig at han var skuffet, og kroppsspråket var alt annet enn sprudlende.

Men han ville ikke henge ut noen.
Han var proff.
- Vi har snakket sammen om dette, og jeg er profesjonell. Jeg har avtale med Storhamar en sesong til, sier Sasja, som roser samarbeidet han hadde med Torbjørn Orskaug.
- Det fungerte veldig bra. Jeg støtter valget klubben har tatt med å satse på en ungdomsprofil, sier Sasja, som ikke vet hvilken rolle han får kommende sesong.

Et team
- Hvilken rolle Sasja får i det nye trenerteamet er litt avhengig av den nye hovedtreneren. Han må få lov til å forme støtteapparatet rundt seg. Dette blir et team som vil inkludere juniorlaget, 1. divisjonslaget og A-laget. Det er ingen tvil om at Sasja sitter inne med utrolig mye hockeykompetanse. Det må vi utnytte, sier Bøe Andersen.
Kunne sluttet
Jan Larsen er glad for at Smirnov blir med videre.

- Han hadde muligheten til å hoppe av - med lønn. Men han valgte å bli med videre. Som jeg sa har vi satt ærlighet i høysete her. Jeg vil berømme Sasja for den proffe holdningen hans, og jeg er veldig glad for at han blir med videre, sier Jan Larsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.