HAMAR: Selvfølgelig blir veterankaptein Tommy Jakobsen og stjerneskuddet Mats Zuccarello Aasen avgjørende brikker til å være med å dra lasset.
Men med Morten Ask, Per-Åge Skrøder, Mads Hansen, Tore Vikingstad, Mats Trygg og Ole-Kristian Tollefsen av diverse årsaker borte fra OL-troppen, blir Patrick Thoresen svært sentral om Norge skal få suksess i tyske Mannheim.
- Jeg føler det har vært en del ansvar tidligere, og at jeg har fått lignende spørsmål de to-tre siste årene, sier Patrick Thoresen.
I kapteinsteamet
Men nå er han også blitt utnevnt til assisterende kaptein.
- Det betyr at jeg også får et ansvar for at folk trives utenfor isen også. Vi har hatt en grei stamme i flere år, men nå er det en del nye mennesker. Det er ikke noe tvil om at vi har en del viktige spillere borte, men jeg har en følelse av at andre tar mer ansvar.
I OL storspilte Thoresen og Zuccarello Aasen sammen med senter Tore Vikingstad.
- Det måtte komme en ende på Tores landslagskarriere også. Det er selvfølgelig trist, men at han og andre er borte er ikke noe vi kan tenke på, sier Patrick.
Kvartfinale er målet
Norge er i gruppe med Sverige, Tsjekkia og Frankrike. Kampene spilles i samme rekkefølge.
- Det er naturligvis Frankrike-kampen som blir nøkkelen for oss. Vi møter to verdensnasjoner i de to første kampene, men jeg har tro på at vi kan tukte begge de også.
Først og fremst er målsettingen å komme seg videre fra gruppa og ikke havne i nedrykkspulja.
- Vi kan ikke se for langt fram. Det kan fort bli nedrykksstrid, men jeg får inderlig håpe at det ikke skjer. Vi får ikke svar før etter de tre første kampene. Alt i alt tror jeg kvartfinale er et greit mål for oss.
Stille fra Flyers
Som HA-sporten skrev tidlig, har gamleklubben Philadelphia Flyers i NHL meldt sin interesse.
Thoresens agenter har tidligere uttalt at de venter på et utspill derfra, men foreløpig har ikke det skjedd.
- Jeg har ikke hørt noe mer ennå. Jeg vet ikke når og om det skjer. Men akkurat nå er det ganske stille i markedet.
For mange er VM et stort utstillingsvindu. Russland-proffen tror ikke prestasjonene i dette mesterskapet blir avgjørende for klubbframtida.
- Jeg har levert et bra OL og en god sesong i Salavat. Det står ikke på liv og død hva jeg gjør her. Men man vil alltid vise seg fram, og jeg skal gjøre så godt jeg kan. Spiller jeg min type hockey, vil det gå bra. Er jeg ikke hundre prosent skjerpet, blir det ikke like bra, sier Patrick.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.