GJØVIK: - Jeg tenker ikke så mye på det nå, jeg har mer fokus på å være i toppform til VM, og håper det kommer noen klubber etterpå. Det er lenge til, smiler Lars Løkken Østli.
Han har vært i samtaler med Carl Oscar Bøe Andersen i Storhamar, men legger ikke skjul på at han aller helst vil tilbake til svensk toppnivå.
Men ikke på samme måte som sist.

Angrer ikke

- Jeg er jo som alle andre spillere, og vil ha mest mulig istid. Jeg er villig til å ta kampen for en plass på laget, men jeg lyktes ikke i Luleå, og da var Storhamar et bedre alternativ resten av sesongen. Jeg har likevel ikke gitt opp, og føler ikke at min sjanse har gått. Jeg håper å få en ny mulighet, sier Hamar-gutten.
Han føler ikke Luleå var et feil valg i ettertid, men han endte opp som åttende back og treneren vill e bruke sju.
- Det er vanskelig når du nesten bare får sjansen når noen andre er skadet, og istiden varierer så mye.

Heller Norge enn Allsvenskan

Om det ikke blir Sverige, er det likevel ikke noen nedtur for 24-åringen å vende tilbake til norsk hockey.
- Nivået har blitt bedre, og det er flere tettere kamper. Det er selvfølgelig ikke like høyt nivå som i Sverige, og det merker vi litt når vi kommer til slike landskamper som mot Tsjekkia.
Flere nordmenn spiller i Allsvenskan i Sverige, på nivå to. Storhamars nummer 37 har ikke sett mange allsvenske kamper, men er ikke så fristet av en overgang dit.
- Da tror jeg heller at jeg velger norsk hockey. Nivåforskjellen er ikke så stor.

Eneste med uttelling

Mot Tsjekkia lørdag scoret han det norske målet 5.38 ut i tredje periode. Det ga 1-1 og norsk håp om å slå de regjerende verdensmesterne.
Målet kom i overtall og var et skudd fra blålinja.
Akkurat slik landslagssjef Roy Johansen vil se Løkken Østli på landslaget og gir ham tillit i overtall.
- Jeg var vel litt heldig da han som skulle dekke skuddet, ramlet, og jeg fikk litt god tid. Det er viktig å få pucken på mål i slike internasjonale kamper.
Totalt var Norge imidlertid for dårlige i overtall i kampen, med uttelling bare en av seks ganger.

To bra matcher

Han synes tempoet var høyere i det andre oppgjøret mot Tsjekkia i Gjøvik Fjellhall, men resultatet ble det samme i begge kamper: 1-2.
- Jeg føler vi gjør to bra matcher. Vi hadde pucken litt mer i den andre matchen, og det er litt uvant for oss mot en så god nasjon. Det er liksom ventet at vi skal spille styrspill aggressivt i egen sone og utnytte sjansene som kommer. Det er ikke nå vi skal være i toppslag, men jeg synes vi ser pigge ut, fastslår Lars Løkken Østli.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.