Storhamar tapte lørdagens Mjøs-derby 4-2, og baklengsmålene kom etter personlige feil. Nå skal det terpes på en bedre defensiv struktur.

– Vi takler ikke at Lillehammer kommer ut og spiller offensiv og fysisk hockey, og vi slutter å hjelpe hverandre. Det handler om å spille mer rettlinja, gjøre bedre valg med pucken og spille smartere under press, og det må vi klare, sier Sjur Robert Nilsen.

trene defensivt

Storhamars defensive utfordring har lenge vært kjent. De siktet høyt da de ønsket å hente Stavangers Dennis Sveum og Henrik Ødegaard fra Lørenskog.

Men ingen av dem kom til Storhamar.

Dermed har laget en veldig spennende offensiv oppstilling, mens det ser skjørere ut bakover på banen.– Vi slipper inn mål på personlige feil, og det er noe vi kan gjøre noe med. Vi må ha mye fokus på det defensive i treningsarbeidet, for det går bare på holdninger og attitude. Det er mye vanskeligere å terpe på offensivt spill, for der er det andre faktorer du ikke styrer selv – som for eksempel hvordan motstanderne spiller mot deg. Nå kan vi tenke på oss selv, sier han.

personlige feil

Lørdagens baklengsmål kom på følgende vis:

1-1: Patrik Bäärnhielm forsøkte å finne backpartner Erik de la Rose, men pasningen var for løs, og Elias Bjuhr (bildet) kastet seg inn foran Oskar Östlund og kriget inn pucken.

2-2: En upresset Magnus Eikrem Haugen spilte en farlig pasning i egen sone, og Brett Cameron takket og bukket med en flott scoring.

3-2: Joachim Fridtjov Jensen vant en dropp til Bjuhr – som sendte en missil rett i Östlunds snappkryss.

4-2-målet kom da Storhamar hadde erstattet Östlund med en ekstra utespiller på tampen av kampen.

– Jeg sitter og leter etter mønster på baklengsmålene våre, og jeg ser ikke noe tydelig mønster. Det går på personlige feil. Alle scoringene deres er en eller annen form for feil fra oss, og sånn kan vi ikke ha det, sier Nilsen.

Til helgen skal Storhamar til Mora for å spille turnering, og det blir Petteri Nummelins første møte med stallen.

– Vi gleder oss til å få inn ham, og det blir bra å få jobba med hele gruppa, sier Nilsen.

Storhamar manglet Christian Larrivée, Martin Rønnild og Lars Erik Hesbråten lørdag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.