– Det har vært veldig gøy. Det er stor forskjell fra U20 og opp til A-laget, forteller Simen André.

Han er sønn av tidligere Storhamar-spiller, og nåværende materialforvalter, Tom Rune Edvardsen.

Ikke sammenlignbare

Far Edvardsen mener det ikke går an å sammenligne han selv og sønnen som hockeyspillere.

– Jeg ble tatt opp på A-laget i 1987, da jeg var 16 år, og da var det Lenny (Eriksson) som var trener, og han ville også satse på yngre spillere. Jeg fikk sjansen i tre år, men jeg var ikke noen hockeyspiller, og ble ingen hockeyspiller, og i hvert fall ikke på seniornivå.

– Det er ingen som går rundt og skryter av at de spilte med Tom Rune Edvardsen en gang i tiden. Det blir ikke tatt opp rundt et ølglass på byen, det, forteller far Tom Rune lattermildt.

Simen André har store ambisjoner som spiller, og han er fullstendig klar over at det ligger enorme treningsmengder foran ham, før han får oppfylt noen av målene han har satt seg. Ambisjonene er å nå så langt som mulig.

– Og å bli så god som mulig. Da kreves det mye trening, sier han målbevisst.

Mye hard jobbing

17-åringen begynte på andre året på WANG i høst, og han legger også ned store treningsmengder i jakten på en proffkarriere.

– Jeg trener to is-økter om dagen og to fysiske økter. Det blir mye det i løpet av et år, sier han.

– Det er like mye som jeg trente på en uke, sier Tom Rune.

Sønnens treningsmoral imponerer faren, som mener det er en helt annen treningshverdag i dag, enn det var da han selv spilte.

– Den aller største forskjellen er treningsmengden de legger ned. Simen har stått i hallen her i timevis før og etter trening, hele veien, og sett på A-lagstrening og samtidig trent med ei trekule for å få bedre teknikk. Han trener ekstra, i ferier og helger. Jeg trente bare når vi hadde fellestreninger, forteller Tom Rune, som mener sønnen må passe seg for å bli for «komfortabel» nå som han er med A-laget.

– Det han må passe seg for, det er «attityden», og at han klarer å være ydmyk utenfor isen. Han kommer til å komme ned igjen på U20, og kanskje U18, og det å fortsatt være ydmyk i forhold til den jobben man må gjøre, den er viktig, forklarer faren, før han fortsetter:

– Det er den største fella. Det er viktig å ikke ta av og ikke vise respekt på isen.

Roser holdninger

Pål Johnsen er begeistret for måten Simen André Edvardsen har taklet overgangen opp til A-laget på, men forteller at det er flere unggutter som banker på døra.

– Simen har vært frisk, han har tatt for seg og ikke stått med fingeren i nesa, som vi kaller det. Han har tatt opp hansken og konkurrerer på trening og viser at han vil bli hockeyspiller, sier Johnsen.

Han forteller at jobben som trener blir noe enklere når man får opp unggutter som virkelig viser at de ønsker å bli gode i hockey.

– Han er et sånt eksempel. Han vil bli hockeyspiller og har bestemt seg. Han trener mye, og det gjør jobben litt lettere. Sånne typer suger til seg informasjon. Det er moro, og det morsomste er når man kommer opp til A-laget, at man ikke er blyg og står og ser på, men at man går inn i alt som er, tar tak og tør å hode i puck.

Han forteller at Edvardsen kommer til å få flere muligheter på A-laget denne sesongen, men han forteller også at det er flere andre unggutter som banker på døra for en mulighet.

– Det kan hende han etter hvert har godt av å spille litt mer på U20, og trene med oss. Det er flere som står og banker på døra. Akkurat nå er det Simen, og han skal få være med ganske mye, og så kan det være noen andre litt senere, forklarer Johnsen, som liker spillestilen til Edvardsen.

– Han konkurrer på isen om hver eneste puck og i hver eneste duell. Selv om han er mindre enn alle andre, så konkurrerer han. Det er en egenskap jeg liker.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.