Stjernen var på besøk i Hamar OL-Amfi for tredje gang denne sesongen. Sist gang laget fra Fredrikstad gjestet Hamar OL-Amfi tok de en sterk 5-4-seier. I kveld jaktet de gule og blå revansje, men mot alle odds vant gjestene med samme sifre.

DRØMMESTART ENDTE I MARERITT

Men Storhamar åpnet forrykende i 1. periode, og det tok ikke mer enn to minutter og 50 sekunder før det sto 1-0 på resultattavla. Vertene kom på en overgang hvor Alexander Reichenberg prøvde å finne Joakim Jensen. Lillehammer-guttens pasning traff hansken til Stjernens David Hallström og pucken snek seg inn bak bortelagets målvakt Brady Hjelle. 

Tre minutter senere fant Mikael Zettergren rekkekamerat Jacob Berglund i gjestenes sone. Berglund dro seg inn i slottet og limte pucken vakkert i krysset. 2-0.

Men de 3.063 frammøtte tilskuerne fant fort setene sine igjen etter å ha feiret Storhamars to første scoringer. 11 og et halvt minutt ut i åpningsperioden mottok Myles Bell pucken foran Storhamar-keeper Oskar Östlund, og Stjernen-løperen dundret inn reduseringen, via stolpen, med et knallhardt slagskudd. 

Derfra og ut raknet det for Storhamar. Først utliknet Curtis Gedig på et enkelt håndleddskudd Östlund burde avverget etter 15 minutter, før Hallström snudde kampen med sin 2-3-scoring, i spill fem mot fire sekunder før periodeslutt.

- Jeg vet ikke helt hva som skjer med oss i løpet av de siste ti minuttene av perioden. Det føles ut som Stjernen har alle marginer med seg, mens vi begynner å jukse litt, sier Östlund, som ikke ville ta på seg skylden for 2-2-scoringen.

- Pucken forandrer retning i kølla til Magnus Eikrem Haugen. Den treffer meg i skulderen, men jeg føler ikke at det er en tabbe, sier han.

Rønnild utnyttet massivt Storhamar-press

Storhamar åpnet 2. periode i samme stil som de gjorde i åpningsperioden. Etter to og et halvt minutt hadde de gule og blå skapte tre store målsjanser, og det til tross for at Christian Larrivée satt utvist de to første minuttene.

Men Storhamar brant sjanse etter sjanse. Og da de fleste i hallen begynte å tro at Hjelle i Stjernen-buret skulle bure igjen for resten av kvelden, fant Martin Rønnild nettmaskene. Fredrikstad-gutten fikk pucken i gunstig posisjon og ladet børsa. Skuddet var hardt, men det var ingen tvil om at Hjelle skulle tatt 3-3-scoringen.

Det sto 10-1 i skudd til Storhamar midtveis i perioden, men kampen roet seg ned de siste 10 minuttene og lagene gikk til pause på stillingen 3-3.

OVERTALLSCORINGER

Stjernens poengkonge Curtis Gedig begynte den tredje perioden med å pådra seg en tominutter for holding. Det påfølgende overtallet utnyttet Storhamar perfekt. Reichenberg tok med seg pucken inn i gjestenes sone, la igjen til Hampus Gustafsson som enkelt dro seg inn og avsluttet opp i nettaket. Dermed var Storhamar tilbake i ledelsen.

Men da Eirik Skadsdammen måtte sette seg i to minutter for en tvilsom interference midtveis i perioden viste Gedig seg fra en bedre side. Backen fikk pucken ute til venstre, tok to skritt inn i banen og satte gummiskiva opp i lengste kryss.

Perioden ebbet ut med 4-4 etter noen vanvittige Storhamar-sjanser i sluttminuttene.

- Det var en vanskelig kamp å stå. De jukser litt med fjerdemannen sin, og vi klarte ikke å løse presset. Ofte kom Curtis Gedig i gode skuddmuligheter, mens vi slet med å få tak på ham, sier Östlund.

Måtte straffer til for å avgjøre

Spilleforlengelsen inneholdt gode sjanser til begge lag, men ingen evnet å sette pucken i mål.

Det ble heller ikke scoret et eneste straffe-mål før Stjernens Luka Vidmar avgjorde på den 12. straffen. Backen dro ut Östlund med en enkel dragning og avgjorde kampen til gjestenes fordel.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Lars Løkken Østli, Magnus Eikrem Haugen - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Alexander Reichenberg.

2. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Martin Gran, Jacob Berglund, Mikael Zettergren.

3. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Eirik Skadsdammen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Andreas Øksnes - Anders Gulliksen, Martin Blakseth Huse, Hampus Gustafsson. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00