- Vi har sett hva Storhamar er med og uten Lars Løkken Østli defensivt denne sesongen. Han er veldig viktig for klubblaget og kan bli det også for landslaget. Han har erfaring fra VM, han passer godt inn i forhold til køllefatning, sier Tv2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm, og legger til:
- Nå er det sikkert noen som sier at jeg mener det fordi jeg er fra Hamar, men jeg er Furuset-gutt, ikke noe annet, selv om jeg bor i Hamar fortsatt. Dette sier jeg på grunn av hans kvaliteter.

Rangerer Østli foran

Mandag fortalte HA-sporten at Roy Johansen følger Østlis backkollega Jimmy Andersson tett.
Svensken kan tenke seg å bli norsk statsborger, og spille med flagget på brystet. Dahlstrøm synes ikke det løser noen norsk backkrise:
- Uten å fornærme noen, synes jeg ikke at Jimmy går utenpå noen av de alternativene som Roy har i dag, men det er klart han er et brukbart alternativ med eliteserierutine. Men jeg må være så ærlig å si at jeg rangerer Løkken Østli foran Andersson. Skal Jimmy med, bør også Lars med, sier Dahlstrøm.

Har tempo

Dahlstrøm har som mangeårig Storhamar-spiller sett Østlis oppvekst og utvikling på Hamar.
- Han er kanskje ikke den toveisbacken det lå an til foreløpig, men i landslaget vil han få en defensiv rolle hvor han skal holde fortet, og være i rundvant. Han har skøyteferdigheter og tempo i verktøykassa si, til å klare det. Lars begynner dessuten å få bra med rutine. Backer blir bare bedre og bedre med årene, og har sin glanstid fra de er 28 år, sier Dahlstrøm.

Spillesugen

Løkken Østli er spillesugen, og håper han er tilbake på isen mot Lørenskog i kveld.
- Jeg trente med laget søndag og mandag, og har sagt at jeg er spilleklar. jeg var ikke det da jeg forsøkte med mot Stjernen, men nå føler jeg meg mye bedre, sier 26-åringen.
Han fikk en strekk på oppvarmingen mot Sparta 17. oktober, og forsøkte seg uten hell ti dager senere. Nå har det gått 16 dager til.
Storhamar-gutten er klar på at OL er et glassklart mål:
- Det er klart jeg vil være med der, og jobber for det. Jeg føler jeg har utviklet meg mye på det å tenke mer defensivt, og ikke ruse i angrep hele tida. Jeg var jo litt løper da jeg var ung og da jeg kom opp på landslaget, men nå er jeg back, og klar for å gjøre oppgavene i et OL, å fokusere på det defensive i egen sone, der vi kommer til å være mye.
- Hvordan blir det mot Lørenskog?
- Det blir en tøff match, men vi har veldig lyst på revansje etter at vi burde ha vunnet sist.
 

Følg kampen direkte her!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00