Storhamar kunne tatt det viktige tredjestikket i semifinaleserien, men tapte 4-5 for Stavanger hjemme i CC Amfi.

Dårlig start

Storhamar fikk en grusom åpning på kampen. Dennis Løvold Sveum skjøt fra blålinja etter bare 44 sekunder, og Tommy Kristiansen styrte inn 1-0 foran 5.630 tilskuere.

Ti minutter senere ble vondt til verre med en nesten identisk Oilers-scoring. Denne gangen var det Henrik Solberg som la pucken på mål, og Josh Soares som sto for styringa.

På vei inn i garderoben lurte Christian Larrivée på om fulle tribuner og nerver kunne være forklaringen på Storhamars triste forestilling.

- Dette var ikke bra. Vi taper alle dueller. Det er mange folk her, og vi er kanskje litt nervøse på grunn av det. Vi må fokusere på det som skjer på isen, sa Storhamar-kapteinen til TV 2 Sportskanalen.

- Det er bra at første periode er over nå, så vi kan fokusere på den andre. Vi må skjerpe oss. Det blir bedre, sa han selvsikkert. 

- De to første scoringene for lette. Der ga vi Oskar vanskelige forhold, sa Christian Larrivée til HA-sporten etter kampen.

Målfest i midtperioden

Fra start i midtperioden gikk det troll i ord for Storhamar. Etter 57 intense sekunder foran Ruben Smith styrte nettopp Larrivée inn et skudd fra Magnus Eikrem Haugen.

54 sekunder senere ble det imidlertid igjen stille i CC Amfi. Stian Høygård utnyttet en Christian Bull-feil og satte inn 3-1.

Bare to minutter senere fikk Hampus Gustafsson hallen til å koke igjen. Den formsterke svensken smekket inn 2-3.

Med drøye seks minutter igjen av perioden kom også 3-3. Storhamar overlevde et undertall, og Hampus Gustafsson fant Christian Bull på vei ut fra utvisningsboksen. Alene med Smith var den uthvilte backen iskald nok til å runde målvakt og sette inn utlikningen.

- Nå må vi holde Stavanger på utsiden i tredje periode, og vi må tørre å spille og gå på skudd med masse mål, sa målscorer Bull til TV 2 Sporskanalen på vei inn til pausepraten.

- De er stressa. Det er ikke noe å lure på, sa Bull om Stavanger.

- frustrerende

Tidlig i tredje periode var det isteden en Storhamar-spiller som så stresset ut. Östlund skulle enkelt holde et slapt skudd fra Christian Dahl-Andersen, men klønet pucken over målstreken.

- Jeg vet ikke helt hva som skjer. Pucken hopper og spretter, men jeg skal helt klart ta den, sier Östlund.

Storhamar brukte to minutter på å svare, og igjen kunne Larrivée feire scoring. Kapteinen styrte en puck fra Erik de la Rose elegant forbi Smith til 4-4 og full fyr i CC Amfi.

Kampen vippet fra side til side da Josh Soares drev framover langs vantet og fant Rudolfs Balcers på bakre med fire minutter igjen. Balcers satte 5-4 forbi Östlund, og gjestene var tilbake i tet.

- Det er frustrerende at vi taper. Vi kommer tilbake i kampen, men så glipper det. Jeg følte egentlig at vi var nærmest å sette den femte, sier målvakten.

I overtall og uten målvakt presset Storhamar på for utlikning i sluttminuttene, men Oilers holdt unna og utliknet til 2-2 i kamper.

fStorhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Martin Blakseth Huse.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. vingpar: Patrik Bäärnhielm, Simen Løvhaug Hansen - Vetle Lindstad, Martin Gran.

Les også
SPORT HATV: Skuffet Berglund tror fortsatt på finaleplass.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00