HAMAR: Johansson vil at flere skal være som Andreas Gröndahl var mot Lørenskog, og for så vidt har vært siden han kom tilbake i høst.
Södertälje-gutten trakk pusten og gikk rett på mål. Både med og uten mange motstandere rundt seg.

Fem til sju sekunder
Flere av de andre spillerne valgte derimot å lete etter den forløsende pasningsmuligheten både i tre-mot-to og to-mot-en-situasjoner.
Også sniper Joakim Jensen - med sitt over gjennomsnittet gode skudd som har gitt 21 prosents uttelling denne sesongen.
Pasningene kom sjelden fram til en avventende medspiller som heller kunne ha kastet seg på mål i kampen om en retur.
- Det er ikke noe vi har definert som et problem, men det er en av tingene vi har forsøkt å forbedre denne høsten. Moderne hockey viser at sjansene til å score minsker drastisk hvis det går mer enn fem til sju sekunder av et angrep. Vi jobber med nettopp dette, men hos mange spillere sitter det i ryggraden, smiler Peter Johansson.

Vil knekke Storhamar-koden
Lillehammer-trener Tor Nilsen har faktisk samme filosofi til kveldens kamp, som kan bli et fyrverkeri lille nyttårsaften.
Nilsen var på tribunen tirsdag, og var spesielt imponert over en ting:
- Storhamar er veldig gode i etablert forsvar og har eliteseriens kanskje beste målvakt i øyeblikket. Han er god, innrømmer Nilsen.
Han mener Lillehammer spilte for naivt i seriekampen i Hamar sist, da hjemmelaget vant 6-1. Derfor er Nilsen klar på hva Lillehammer må gjøre:
- Vi må spille mindre omstendelig, og unngå at Storhamar enkelt får etablert seg. Jeg synes vi har hatt pucken mye i kampene mot Storhamar, men vi har ikke vært flinke nok til å knekke Storhamar-koden.
«Dobbelt» så mye poeng
Bare Stavanger og Sparta klarer så vidt å knipe seg foran Storhamar når det gjelder poeng i snitt tatt i hjemmekamper denne sesongen.
På bortebane er Storhamar bare nummer seks.
Mens 2,47 poeng er uttellingen i Hamar OL-Amfi er 1,23 poeng med hjem i snitt på borteis.
Så langt leder Sparta eliteserien på sine prestasjoner på motstandernes is. De tar 2,21 poeng pr. bortekamp (se egen tabell).

- Slet i starten
- Jeg tror ikke det er noen spesiellegrunn til at det har blitt slik, annet enn at vi ikke vant mange av de seks-sju første bortekampene denne sesongen. Etterpå har det vært mer normalt, sier Johansson.
Han er veldig fornøyd med at dragene er solide på hjemmebane, og understreker at nesten ingen lag er like gode borte.
- Jeg synes vi forsøker å ha det samme spillet i bortekamper som i hjemmekamper, men at vi kanskje brukte litt tid på å finne det enkle grunnspillet som gjør at et lag kan ta poeng uten å være det førende laget i alle kamper. Det var litt det vi vant på mot Lørenskog, for spillemessig var det ikke helt bra.

- Viktig å få trua
Lillehammer har tatt 20 av 27 poeng forrige lokaloppgjør. Derfor er Peter Johansson forberedt på å møte et mye bedre lag enn sist.
Nilsen mener årsaken er at laget hans nå er mer innkjørt. Han vil imidlertid ikke snakke opp sitt lag til å kjempe om tredjeplassen, selv med seier i kveld.
- Jeg tror de fire lagene som er øverst nå, kjemper om de plassene. Så må vi og Lørenskog kjempe om 5. plassen. Det viktigste for oss er å begynne å vinne mot Storhamar, og få trua på at det er mulig. Det mentale er viktig før sluttspillet og et eventuelt møte i kvartfinalene, sier Nilsen.
PS! Lars Hammerseng er ute med brudd i foten og Lillehammer har bare fire backer. En junior hentes inn i kveld, i tillegg til at en løper spiller back. Storhamar stiller uforandret hvis ingen blir skadet eller syke.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.