HAMAR: Styreleder Tore Tomter ville ikke si så mye om saken sent i går kveld, men det er ingen tvil om at Storhamar lever i en uvisshet som er tung.
Må avgi rapport
19. desember skal klubben legge fram en prognoserapport til Norges Ishockeyforbund i forhold til lisenskrav.

Og det ligger i kortene at det er vanskelig å legge fram noen tall når det fortsatt er uvisst hva de eventuelt skal betale i leie.
2009 og drift ble diskutert i går, men det ble altså ikke bestemt noe.
- Det vil koste penger uansett. Jeg mener det er kommunens plikt å holde is i Hamar, i hvert fall til det ligger en kunstfrossen bane utendørs klar, sier Geir Byberg i KrF, og fortsetter:
- Jeg tror det er best at Storhamar står for driften.
Det er komiteen for næring og kultur som skal se på framtidig drift av ishallene på Hamar vest.

Fikk lån
Når det gjelder tilskudd for å redde 2008, har Storhamar tidligere fått en bevilgning på en million kroner til drift av ishallene. I søknaden lå det 1,5 millioner. Den siste halve millionen var altså oppe i går kveld, og det ble vedtatt at det skulle gis som et lån.

Men det kan bli en bevilgning det også. Et utvalg skal se på regnskapet, og poenget er at pengene må relateres til yngres avdeling.
Det ble også heftig debattert sist. Politikerne tvilte på tallene som de har fått av Storhamar. Politikerne etterlyser et mer detaljert regnskap på hva som går til elite og hva som går til bredde.

- Må bli skjønn
Tore Tomter kommenterer det slik:

- Hva skal dette utvalget granske? Når det gjelder faste kostnader må det bli en skjønnsmessig vurdering. De ansatte fører ikke timeskjema. Det er kjedelig ikke å bli trodd.
Vedtaket om lån ble avgjort med ordfører Einar Busteruds dobbeltstemme. Eva Arnseth fra Arbeiderpartiet var inhabil, og det stilte ingen vara. Det ble avgjørende.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.