• GA SEG: Unggutten Anders Braavold var god og lovende, men valgte å gi seg med hockey på dagen.
    FOTO: KAI KRISTIANSEN.

Det er flere grunner til at 19-åringen valgte å kaste inn i håndkleet midt i sesongen og midt i tidenes verste backkrise, men det alle fester seg ved, er antydningen om at lønna på 50.000 kroner i året blir nevnt som en av grunnene til å gi seg.

I en røff sport som hockey får du raskt et sytestempel da. I hockey handler det om å blø for laget og akseptere din plass i hierarkiet. Og slik økonomien er i Dragons nå, er det ingen som skal snakke opp seg selv framfor laget.

Fra Braavolds ståsted

Men før altfor mange hogger hodet av unge Braavold, er det på sin plass å reflektere over flere momenter ved saken.

Braavold ba absolutt ikke om å komme på TV2 og snakke om dette. Han ble først plassert i en stol hvor han skulle snakke om hvorfor han ga seg og om han kan tenke seg å gjøre comeback. Som en litt usikker gutt, både til livet generelt og avgjørelsen om å gi seg, får vi et inntrykk av at han angrer litt på at han ikke fortsatt spiller.

I direktesendingen fikk han mikrofonen i ansiktet og måtte snakke rett fra levra på direkte fjernsyn. Kanskje kom ikke alt fram akkurat slik han føler og tenker det heller, men det er til å forstå at gutten reagerer på at Bryan Schmidt, som ikke var noe bedre enn Braavold i sluttspillet forrige sesong, fikk 40.000 i måneden, mens han selv spilte gratis.

SI DIN MENING: Hva mener du om dette? Si din mening her!

Den unge lovende backen levde nok greit med det så lenge han visste at det kom en ny mulighet neste sesong, men den ble ganske raskt kneblet da klubben sto ved et være eller ikke være økonomisk.

Da tenkte han nok at 50.000 er mer enn ikke noe. Og ok, jeg blir med videre, for hockey er jo ganske kult.

Jeg vil tro at det ikke føltes like kult når hverdagen kom i september med lange bussreiser og korte lønnsslipper.

Da er veien kort for en ung gutt til å tenke: Er det virkelig verdt det?

Hva kan gjøres?

Jeg kan forstå at Aleksander Smirnov tenner på alle pluggene når han hører at Braavold ikke synes han er blitt fulgt opp godt nok, for Smirnov mener selvsagt at han har gjort akkurat det. Og det er heller ingen grunn til å tvile på Smirnovs ord.

Problemet er at Braavolds tanker handler om så mye mer enn det som har skjedd siden Smirnov kom til klubben.

Det handler om en urettferdig lønnspolitikk, som ingen kan argumentere imot. Og det handler om en gutt som kanskje ikke brenner hundre prosent for sporten, slik det ideelle er.

Spørsmålet Storhamar heller bør stille seg, framfor å irettesette en ung gutt, må være hvordan kan vi unngå flere slike tilfeller, for Hamar er en liten by og talentene står ikke kø for å ta Braavolds plass, og hvordan kan vi få slike gutter som Anders Braavold til å føle at Storhamar Dragons er uunnværlig for livet hans?

Jeg tror Braavold selv er den første til å innrømme at han heller ikke ga Storhamar muligheten til å møte ham på problemstillingene sine, men det er aldri for seint å snu.

Talentet hans er udiskutabelt. Da er det, for begge parters skyld, verdt å ta en ekstraomgang på problemstillingen og se om ikke Anders Braavold og Storhamar Dragons faktisk hører mer sammen enn de tror akkurat nå.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.