HAMAR: Johan Ramstedt forteller at det gikk veldig fort i svingene en stund.
- Kom lett til det
- Jeg var et stort talent, og var tidlig utviklet. Debuten på A-laget hjemme i Skellefteå kom som 16-åring, og det meste var perfekt. Jeg kom lett til det, og i ettertid ser jeg at det var ting som kunne vært gjort annerledes. De andre tok meg igjen fysisk, og utviklingen stoppet litt opp. Jeg kunne nok trent mer den gangen, sier 31-åringen, som jobbet videre tross litt motgang.

- Jeg har levd av hockey'n hele tiden, og føler meg privilegert. Jeg elsker ishockey. Dette blir en livsstil, et eget liv, et fint liv.
Han spilte 12 år på A-laget i Skellefteå. Så var 31-åringen innom Björklöven og italienske Brunico, før han prøvde seg på et eventyr forrige sesong.
Et spesielt eventyr.
I Romania.

En annen verden
- Jeg spilte for den rumenske klubben Sport Club forrige sesong, og vi spilte både i den hjemlige ligaen og i den ungarske. Det var en helt annen verden. Enten kjørte folk i Porsche eller så hadde de hest og vogn. Det var enorme forskjeller. Også i hockey'n. Nivået var helt greit, som nivå tre hjemme i Sverige. Men det var mye rundt som var annerledes.

- Vi var fem svensker i klubben fra starten. En målvakt og to backer fra Sverige fikk sparken i løpet av sesongen. Det var rett ut. Det var mye snakk om dommerne, og det ble kjøpt inn østerrikske dommere til de viktige kampene. Folk stolte ikke på de lokale dommerne.

Ville hjemover
Han forteller om mange, lange bussturer.

- Det ble ofte 16-17 timer i buss. Det var ganske slitsomt. Det var ikke så mange som snakket engelsk i Romania, så det sosiale ble litt snevert. Derfor sa jeg til agenten min at jeg ønsket meg nærmere Sverige.
Tyske og danske klubber var på banen, men det ble Hamar og Storhamar Dragons.
- Jeg visste en del om norsk hockey, og har vært på Hamar tidligere. Jeg var nemlig i bryllupet til Michael Tjällden. Han har fortalt litt, og jeg har fått et veldig bra inntrykk av klubben. Den virker ryddig og profesjonell. Hallen er jo kjempefin. Når det gjelder nivået sammenligner jeg det med Allsvenskan i Sverige.

Kjenner Pål
Ramstedt liker at Storhamar satser på mange unggutter.

- Det er spennende. Jeg tror tilskuerne liker å se sine egne gutter på isen. I Sverige er det blitt veldig mange utlendinger.
31-åringen spiller i rekke med Pål Johnsen og Joakim Jensen. Pål kjenner han fra tiden i Skellefteå.
- Vi spilte i samme rekke der også, men Pål ble skadet etter jul den sesongen. Vi er ganske like i spillestilen. Jensen er en spennende spiller, flink til å finne rom rundt målet. Men både Pål og jeg bør nok skyte mer. Der kan vi lære av Jensen, som har imponert meg.
Han ser for seg at Sparta og Vålerenga blir tøffe motstandere.
- Men jeg tror vi kan slå alle, og det er et perfekt utgangspunkt.
- Hva er du best på?
- Jeg er ganske god på skøyter, og har brukbare pasninger. Utfordringen er som jeg sa å skyte mer, sier Johan Ramstedt, som har fått familien på plass i Hamar.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.