Det var under hjemmekampen mot TPS Turku i november at Jacob Berglund leverte drømmescoringen som tirsdag kveld vant kåringen som det flotteste målet i Champions Hockey League.

– Det er utrolig morsomt. Det er ikke noe jeg hadde tenkt på før det kom fram nå at målet var i «finalen», og at jeg ledet den. Det er kjempegøy, sier Berglund stolt.

Med åtte minutter igjen av midtperioden plukket Berglund opp pucken på egen banehalvdel, før han satte fart mot TPS – målet. Svensken dro først av to mann på blålinjen, før han lurte finnenes siste forsvarsspiller, og var alene med keeper. TPS – keeperen ble fullstendig lurt av Berglunds finte, og hadde ingen sjanse til å forhindre svenskens iskalde avslutning fra å gå i mål.

Viktig mål

Berglund skjønte ikke med en gang at han nettopp hadde levert en drømmescoring.

– Akkurat i øyeblikket følte jeg bare at det var et veldig viktig mål, for det ble 1–1 og vi hadde litt taket på dem. Det var nok først i ettertid jeg tenkte at det var et veldig fint mål, forklarer Berglund til HA-sporten.

Svensken har storspilt for Storhamar denne sesongen og er lagets suverene poengplukker. Klubben håper Berglund fortsetter i Storhamar-trøya også neste sesong, men foreløpig er ingenting avklart angående hans framtid i Hamar.

Han erkjenner imidlertid at han håper innsatsen hans, og drømmemålet i Champions Hockey League, kan fungere som en døråpner for spill i enda større arenaer enn Hamar OL-Amfi.

– Absolutt. Det er klart jeg gjør det. Men folk «scouter» nok ikke spillere ut fra ett mål, heller, som jeg sier. Jeg vet ikke hvor mye det teller, men jeg kan absolutt håpe at det kan skje, smiler han.

Roser scoringen

Alexander Reichenberg var rekkekompis med Berglund under kampen mot det finske storlaget.

Han kan ikke få fullrost scoringen nok.

– Det var ganske sjukt. Det kom fra intet. Det var i slutten av et overtall, og plutselig gikk han mellom tre mann, og jeg skjønte ikke helt hva som hadde skjedd før han hadde dratt ut keeperen og satt den i åpent mål. Jeg stusset litt med en gang, men så tenkte jeg bare at det var et sjukt bra mål, sier Reichenberg smilende.

Han er ikke overrasket over at svensken dro fram en så nydelig scoring som han gjorde.

– Nei, overhodet ikke. Han gjør sånne ting hele tiden, og det er moro for ham, sier Reichenberg etter en knallhard treningsøkt.

Et eventyr

Berglund ser tilbake på Champions Hockey League-eventyret med stjerner i øynene.

– Det var fantastisk gøy. Det som var litt synd, var at vi fikk det litt tungt i hjemlig liga, med all reisingen. Men jeg hadde absolutt gjort det igjen. Det var et utrolig herlig eventyr å reise rundt i Europa og spille viktige kamper, forklarer Berglund, mens han hiver etter pusten etter en knallhardt økt under Aleksander Smirnovs ledelse.

– Tror du Sasja liker å se dere lide sånn?

– Ja, det tror jeg nok, ler Berglund før han fortsetter:

– Men det blir bra. Vi må komme i form igjen. Det er ganske bra å kjøre hardt nå mens det er en så lang periode uten kamper.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.