Med de knusende sifrene 5-1, markerte Lillehammer hvem som er det beste ishockeylaget rundt Mjøsa.
HAMAR
Det var klasseforskjell på de to lagene i Hamar OL-Amfi i går. Storhamar var i realiteten aldri i nærheten av å gi gudbrandsdølene motstand.
Det hadde ikke verken Dragons-trener Michael Smithurst eller Dragons-kaptein Pål Johnsen noen problemer med på innse.
- Vi ble et nummer for små, og hovedårsaken er at vi må løse oppgavene våre bedre foran begge målene, sa en blek, men noenlunde fattet Smithurst etter kampen. Ansiktsuttrykk og kroppsspråk viste med all mulig tydelighet at Storhamar-treneren likte seg særdeles dårlig da han ble konfrontert med kampresultatet til slutt.
Lillehammer best i alt
Storhamar var en skygge av seg selv mot Lillehammer. Ikke tok de tak i duellene, ikke klarte de på gi lillehamringene konkurranse på skøytene og følgelig lot de Lillehammer komme i full fart gjennom en Storhamar-fri midtsone med alle de scoringsmuligheter slikt gir.
- Lillehammer fikk transportere gummiskiva som de ville, og de startet et nytt angrep før vi visste ordet av det, sier Smithurst.
Hadde noen forsøkt å hindre dem, ville det, slik kampen utviklet seg, blitt utvisninger av det, men at Storhamar avsluttet kampen med fattige tre tominuttere, sier det mest om kampviljen.
Kunne ha spilt
Storhamar hadde håpet å ha både Martin Blakseth Huse og Jimmy Andersson tilbake på banen mot Lillehammer, men slik ble det ikke.
- Jeg kunne ha spilt dersom det hadde vært sluttspill. Jeg har slått opp skaden min i kneet to ganger og tenkte jeg skulle gi den en sjanse til å forsvinne for godt, sa Blakseth Huse.
- Jeg kjenner fortsatt godt til strekken min, og den ble verre utover dagen i går, sa Jimmy Andersson.
Begge mer enn antyder at kampoppholdet fra til 14. mars er mer enn velkomment.
I går var det juniorene som sto for det som var underholdning, men å forlange at de skal matche et knallsterkt Lillehammer-lag, er i overkant. De etablerte som har tatt støyten så langt i sesongen, var en skygge av seg selv i går, med unntak av Joakim Jensen som alltid scorer mot Lillehammer. Gårsdagens var en frekkis som gjorde seg for folk på tribunene. Det ble i alle fall en mager trøst.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00