HAMAR: Vi tar det kronologisk i tre forskjellige versjoner, det som skjedde 2.30 ut i spilleforlengelsen.
Først trener Peter Johansson:
- Det første jeg tenkte da Andreas fikk pucken var «Skjut, för helvete». Da jeg så Jimmy komme gjennom tenkte jeg i hvert fall at Andreas skulle skyte sjøl, ler Storhamar-treneren.
Så fra pasningsleggeren sjøl, Andreas Gröndahl:
- Jeg tenkte, nå skyter jeg! Men så fikk jeg pucken med ryggen mot mål, og ventet litt. Så oppdaget jeg Jimmy.
Så fra Jimmy Andersson:
- Da Andreas fikk pucken, tenkte jeg: Her er det ingen vits å gå på mål, han skyter, jo, ler Storhamars svenske back.
- Jeg trodde ikke skuddet mitt gikk i mål heller, men at keeperen reddet. Følelsen av å se pucken i målet var utrolig god. Jeg har ikke scoret siden i september.

Tredelt ære
Andersson ble en av tre matchvinnere i spilleforlengelsen da Vålerenga ble slått foran 5.411 tilskuere.
Andreas Gröndahl gjorde nemlig ikke det han var så god til da han returnerte til Storhamar før jul. Skjøt pucken i mål på første anledning.
Det som alle med blå og gule skjerf håpet på i går.
Men slik ble han like mye matchvinner som Andersson.
Æren må de også dele med Martin Blakseth Huse (se egen sak). Uten hans kjempeinnsats i forkant av avgjørelsen, da han vant pucken tilbake i Vålerengas sone, ville de to sistnevnte ikke fått sjansen.

Lover å skyte heretter
På de siste fem kampene har unggutten på utlån fra Södertälje åtte målgivende pasninger og ingen scoringer.
Det har fått trenerne til å henge på 20-åringen de siste to ukene. Mast skikkelig på at han skal skyte igjen.
Så mye at han tvilte et sekund mot Vålerenga, og sendte pasningen.
- Nå er det slutt. Jeg skal skyte mer heretter. Det skaper mer for et lag å skyte oftere enn jeg og vi gjør. Nå blir det ikke like mange gode pasninger til Lars Erik Hesbråten og Jimmy Andersson, sier Gröndahl med et smil.

God kombinasjon
Gröndahl har funnet seg perfekt til rette sammen med Christian Larrivée og nettopp Hesbråten. På fem kamper etter nyttår har de sterke 25 målpoeng til sammen.
- Vi utfyller hverandre utrolig godt. Hesbråten skyter jo også bra, det er nesten bare å sette han opp i skuddsituasjon akkurat nå. Jeg er glad for åtte målgivende, men man vil alltid score flere mål også.

- Viktig utover i sesongen
Trener Johansson kunne likevel ikke annet enn å skryte av Gröndahl i går kveld. Han fikk ikke mer kjeft fordi han ikke skjøt.
Men han håper å se flere skudd fra sin landsmann.
- Spesielt utover i sesongen, når vi nærmer oss sluttspillet, er det viktig at vi skyter mer. Som tidligere i sesongen, ser vi litt for ofte etter en pasningsmulighet, i stedet for å skyte - og jobbe på returer, sier Johansson.
Storhamar fikk flere returer av Vålerengas ellers så gode Patrick DesRochers i kampen, men klarte ikke å forvandle dem til nettkjenninger.
Det vil Johansson forbedre når NM-gullet står på menyen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.