HAMAR: Storhamar-gutta (G17) dro over dammen andre juledag og rett til en turnering i den canadiske byen Bradford. Her ble det spilt fem kamper som alle inngikk i en turnering. Storhamar vant alle kampene og også turneringen.
Nivå to og tre
- Vi møtte lag på nivå tre, forsterket med spillere fra nivå to. Etter turneringen spilte Storhamar to privatkamper som de også gikk seirende ut av. Inntrykket jeg sitter igjen med, er at laget vårt hadde hevdet seg godt i canadisk nivå to, sier lagets coach, Lars Erik Saxrud.
At ishockey er en stor idrett i Canada, fikk også Hamar-laget erfare:
Kjæledegger
- Fire lokalaviser og to tv-stasjoner kom for dekke begivenheten. Gutta ble intervjuet på kryss og tvers, og hele laget ble turneringens kjæledegger der borte. Det var litt annerledes enn det vi er vant med hjemmefra, humrer Saxrud.
Mye slå og fly
Storhamar-gutta fikk også erfare en annen type hockey enn de er vant med hjemmefra. Ifølge Saxrud var det mye slå og fly. Kampene ble spilt i stort tempo på mindre baner enn det som brukes i europeisk ishockey. Gutta var Hamar Vest framsto som et bedre organisert og hadde også bedre tekniske ferdigheter enn sine motstandere.
Gretzkys museum
- Vår modell å spille ishockey på fungerte bedre enn den canadiske på dette nivået, fastslår Saxrud.
Utenfor isen hadde også Canada mye på by på. Den første kvelden på hotellet kom faren til ishockeylegenden Wayne Gretzky innom og inviterte den norske troppen hjem for å vise fram sønnens egen hule i privatboligen sin. Hele leiligheten var gjort om til et museum, og gutta fikk i alle fall bevis for at Wayne Gretzky var en storhet i internasjonal ishockey gjennom et par tiår.
Ellers var Hamars hockeygutter ute og beskuet imponerende Niagara Falls. De fikk også oppleve en NHL-match live i Buffalo. Og selvsagt hørte et besøk i Hockeyens Hall of Fame med på den ti dager lange turen.
Lange forberedelser
Det er ikke hvert år et norsk lag drar på slike utflukter, og planlegging av turen er heller ikke gjort i løpet av noen høstmåneder. Det skjønner enn når prisen per deltaker kom på rundt 15.000 kroner.
- Alle på laget har bidratt med dugnadsjobbing av forskjellig slag i tre-fire år for å få realisert denne opplevelsen. Det er mange timers jobb bak hver eneste av flybillettene som ble bestilt. Gutta har virkelig stått på med blant annet maling av støygjerder og annet forefallende arbeid for å få dette til. I ettertid tror jeg at samtlige kan se tilbake på reisen som en opplevelse for livet. For det har det virkelig vært, sier Saxrud.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.