Storhamar slo Sparta for fjerde gang og er klare for semifinalen.

Nervøs åpning

At den sjette kvartfinalekampen mellom Storhamar og Sparta var en skjebnekamp, kom tydelig fram i oppgjørets første periode.

Åpningsperioden besto nemlig av 20 sjansefattige og synlig nervøse minutter. Hverken Oskar Östlund eller Tommy Johansen var særlig nære å bli overlistet i en periode der Sparta startet best, men der Storhamar tok over styringa etter hvert.

- Det er en intens periode. Det er kanskje ikke så finspilt, men det er mange tøffe dueller begge veier. Ingen av lagene har tatt ordentlig tak i matchen, beskrev Jacob Berglund til TV 2 Sportskanalene på vei inn i garderoben.

Les også Bak mål-bloggen: Blåmerkene blir borte, men seirene består

Full fyr

Etter sidebyttet var det ingenting som minnet om nerver hos hjemmelaget. Storhamar hadde bestemt seg; Aleksander Smirnovs menn ville til semifinalen.

Da Niklas Roest ble utvist etter halvannet minutt, brukte superpopulære Christian Larrivée bare fire sekunder på å styre inn et knallhardt Erik de la Rose-skudd og vekke 5.089 tilskuere i CC Amfi til liv.

Stemningen ble ikke noe dårligere da Jacob Berglund omsatte en svak Johansen-retur i 2-0 bare 41 sekunder senere.

Og da tryllekunstneren i Christian Bull våknet med fem minutter igjen av perioden, tok CC Amfi for alvor fyr. Unggutten plukket opp pucken på venstresiden, lekte seg inn foran Sparta-buret og løftet 3-0 rørende elegant forbi Johansen.

- Vi har god kontroll

Ett minutt før periodeslutt kom reduseringen. Sparta utnyttet et dårlig Storhamar-bytte, og Eirik Børresen overlistet Östlund.

Målscorer Bull var likevel fornøyd da han snakket med TV 2 Sportskanalen på vei inn i garderoben.

- Det føles bra der ute, og jeg synes vi har god kontroll. Vi slet litt etter 3-0-scoringa, og da kastet vi bort litt mange pucker. Vi må ikke være redde for å spille og holde Sparta på utsiden. Hvis vi gjør det, skal dette holde helt inn, sa magikeren.

- De tre baklengsmålene gjør situasjonen tøff for oss, men vi må bare kjøre på. Hvis ikke taper vi i dag, sa motspiller og målscorer Børresen.

4-1 i åpent bur

Sparta jaktet desperat på redusering fra start i tredje periode, men Storhamar herjet i egen sone og unngikk de helt store målsjansene.

Med to minutter igjen satte Mikael Zettergren 4-1 inn i et åpent Sparta-bur.

Storhamar er dermed klare for semifinalen.

Storhamars lag: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Anders Gulliksen.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Martin Rønnild, Lars Erik Hesbråten, Vetle Lindstad.

Ekstra back: Simen Løvhaug Hansen

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00