HAMAR: Erviks hovedfokus som ny leder i ishockeygruppa vil være sportslig utvikling, i tillegg til å fortsette med de samfunnsoppgavene klubben har hatt med jobbsupport og holdningsskapende arbeid.
- Det er mye bra som kommer opp til A-laget i dag, men vi kan bli enda bedre på utvikling. Jeg håper jeg kan bruke min realkompetanse fra min skøytekarriere til å bidra til at vi om noen år har et seniorlag i norgestoppen fordi vi har vært gode med å utvikle barn og unge, sier Eskil Ervik.

Mange timer for å komme likt

Ervik tror han har med seg hele klubben i at et økt fokus på barn og unge og bedre sportslig utvikling på alle nivåer vil bety mye for idrettslaget - både økonomisk og som støttespiller i lokalsamfunnet.
- Men da er det også kjempeviktig å forbedre rammevilkårene våre. Vi er den ishockeyklubben i Norge som betaler mest for å drive med aktiviteter. Det gjør at vi starter bak de andre klubbene hver sesong, og må legge ned mange timer for å komme opp på null. Jeg tror ikke det er dager de siste årene der administrasjonen har kunnet ha fokus på å utvikle klubben og idretten, og ikke på å skaffe nok penger.

Aktivitetsbelønning

Ervik legger ikke skjul på at anleggsavtalen klubben har med HOA og Hamar kommune vil være helt avgjørende for hvor mye krefter klubbens medlemmer og ansatte har til utvikling.
- Det er viktig at de som behandler disse politiske sakene og hele samfunnet ser betydningen av et høyt aktivitetsnivå, blant annet når de ser på hvordan de skal løse hallproblematikken.
Ervik skulle gjerne sett at lag og foreninger kunne bli premiert for den jobben de gjør med å aktivisere befolkningen. Det gjelder ikke bare idrett og barn og unge, mens også eldre.
- Alternativene til aktivitet er veldig dårlige for samfunnet, understreker 36-åringen.

Mange roller

Den tidligere skøyteløperen brenner for mye mer enn ishockey.
Så mye at det ikke blir tid til mange hvileskjær, men sannheten er at det er flettet tett i hverandre, og bidrar til at han har kompetanse til å gjøre de frivillige oppgavene han nå har tatt på seg:
• Et tungt styrelederverv i Storhamar Dragons.
• Markedsjobb og assistenttrenerrolle i proffteamet til Peter Mueller (se egen sak).
• En 19. plass på nomineringslista for Arbeiderpartiet til kommunevalget i høst (se egen sak).
I tillegg har han en sivil jobb opp mot idrettslag og økonomi der han jobber med ordninger som skal hjelpe lag og foreninger til å tjene og spare penger på dugnader og avtaler med for eksempel leverandører.

Alt bak familien

- Det er jo mest frivillige verv alt, og selv om det er en utfordring å få nok tid til alt nå, skal jeg prøve å gjøre det beste ut av alt uten å bli utbrent. Og alt kommer bak familien, som er det viktigste i livet mitt. De kommer først, og det vet alle som har bedt om mitt engasjement, smiler Eskil Ervik.
Han blir pappa for tredje gang i juli, og er bonuspappa til to jenter. Med andre ord har han snart et helt femmerlag å følge opp også på hjemmebane til tider.
- Derfor er jeg veldig glad for at vi har fått et styre i Storhamar der flere har fartstid og erfaring i klubben. Det viktige nå blir å få satt det nye styret og fordele arbeidsoppgaver, slik at vi i fellesskap kan løfte Storhamar Dragons.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.