Etter at verken Rosenborg eller Tønsberg hadde økonomiske midler til å konkurrere i Get-ligaen, har Kongsvinger Knights fått én av plassene. Det er klubben der Lars Erik Hesbråten og Eirik Skadsdammens karriere startet for mange år siden.

De gleder seg over at klubben er klar for det gode selskap, og ser spesielt fram imot 5. oktober da lagene møtes for første gang.

Dragons storfavoritter

I den ordinære kvaliken røk Knights mot Tønsberg, som kun tok 10 poeng i fjorårets Get-liga.

- Det er et stort sprang fra 1. divisjon til Eliteserien og de skal få det tøft. Moro at to lag fra Hedmark møtes, sier Skadsdammen, og legger til:

- Men de skal få slite mot oss. Kongsvinger er et lag vi skal slå. De skal ikke kunne krige med oss, selv om jeg ønsker de skal klare seg.

Hesbråten flyttet fra Kongsvinger for åtte år siden, men har fremdeles broren, Tom Ivar, i klubben.

- Vi har møtt hverandre før, så det er ikke veldig spesielt. Jeg frykter ikke at Kongsvinger skal ta oss, det bør ikke bli veldig spennende kamper. Men jeg håper de ikke blir noen kasteball i Get-ligaen, sier Hesbråten. Han legger til:

- Det skal nok mye til ennå for at vi skal miste posisjonen vår i distriktet.

Derby-atmosfære

5. oktober går første kampen mellom Storhamar og Kongsvinger, i det gutta håper blir en skikkelig derbyopplevelse.

- Det kan nok koke litt ekstra i den første kampen. To lag fra Hedmark, i tillegg til at jeg og Eirik kommer, sier Hesbråten.

- Jeg vil tro det blir en ekstra atmosfære rundt denne kampen. Interessen er jo veldig bra både her og der. Håper det kommer masse folk, sier Skadsdammen.

Kongsvinger har prøvd å lokke til seg både Eirik og Lars Erik før sesongen. Uten suksess. .

- Vi hadde en prat, men for meg var det aldri veldig aktuelt, sier Skadsdammen.

- Vi snakket litt løst, men jeg ville bli i Storhamar, sier Hesbråten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00