- Jeg tror det er små sjanser for at den vil føre fram, sier ishockeypresident Gerhard Nilsen.

Dette forklarer han med at hvis en anke skal tas til følge, må det være to klare fronter. Han kan ikke se at det er tilfellet her.

Dårlig kommunikasjon

Storhamar kommer til å klage på saksbehandlingen i saken. Så sent som 28. oktober var klubben i møte med representanter for Norges Ishockeyforbund, og la fram alle tilgjengelige tall. Det avstedkom ingen kommentarer fra ishockeyforbundets side.

Da daglig leder i Storhamar, Erik Kristiansen, var i ferd med å legge siste hånd på verket på en ny månedsrapport til forbundet, fikk han beskjed om at klubben ville bli fratatt 15 poeng. Årsak: Klubben klarte ikke å holde de pålagte prognosene fra budsjettet som ble lagt fram i forbindelse med lisenssøknaden i april. Her ble Storhamar pålagt å gå 1.560.000 kroner i overskudd i driftsåret 2013, for å redusere gjelda med en tredjedel.

Realiteten har vist at klubben, ifølge prognosene, er i ferd med å styre mot et underskudd på omtrent den samme summen for i år. Det er prognosene og ikke de innsendte regnskapene, som for øvrig har vist driftsmessig pluss både i september og oktober, forbundet har lagt vekt på.

Norges Ishockeyforbund har strammet til tommeskruen flere hakk etter at flere av eliteserielagene har hatt problemer år etter år.

Overser investorer

- Et liv på kreditorenes regning, ødelegger sportens renommé. Storhamar har en av eliteseriens største utgiftsposter på spillere. I den situasjonen klubben er i, er dette som å drive økonomisk doping for å få resultater. Vi må få en slutt på at klubbene bruker penger de ikke har, sier Nilsen.

Det med økonomisk doping blir tilbakevist av så vel leder for Storhamar Dragons AS, Stein Onsrud, som daglig leder Erik Kristiansen.

- Det er riktig at vi har fått inn nye spillere, men alle disse er finansiert av eksterne krefter, blant annet av Powerplay Club, som også betaler lønningene deres. Hadde vi ikke hatt eksterne støttespillere, er dette penger vi ikke ville fått. Det endrer ingenting i forhold til klubbens regnskap, sier Onsrud.

Dette får ikke gehør hos Gerhard Nilsen:

- Melodien har jo vært at klubbene har brukt mer penger en de har hatt i mange, mange år. Underskuddet er ofte blitt ryddet opp i etter sesongslutt, ved hjelp av snille investorer. Jeg skjønner at Storhamar synes reaksjonen er kjempestreng, men nå må også hockeyen lære seg å sette tæring etter næring. Økonomisk doping gir en sportslig fordel. Dette er en situasjon vi ikke lenger vil sitte og se på. Dette er Storhamars egen feil og ingen god situasjon for norske hockey, sier Nilsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.