Dagen etter 7-3-tapet mot Sparta var det tid for samling blant spillerne i Storhamar-garderoben.

– På onsdag hadde vi en veldig positiv prat med guttene, sier Smirnov til HA-sporten.

Planen for de to siste seriematchene ble lagt, og de ble enige om hva de forventer av laget i de kampene.

– Jeg tror gutta skjønner veldig godt at vår målsetting i de to siste kampene, er å vinne begge, og gjennom de matchene forberede oss godt til sluttspillet.

Vil ha høyere kvalitet

«Sasja» forventer å se sluttspillsnivå i de to gjenværende kampene, mot henholdsvis Kongsvinger søndag, og Manglerud Star neste tirsdag.

– Ja, selvfølgelig. Vi må vinne de kampene. Det er veldig vanskelig mentalt for guttene, det er litt mange negative følelser på grunn av de siste tapene. To seiere er viktig for å få inn positive følelser og selvtillit før sluttspillet, forklarer russeren.

6. plass i serien er under forventningene som ble lagt foran sesongen. Smirnov erkjenner at han ikke er fornøyd med plasseringen i serien, og det som har blitt vist spillemessig.

– Vi ligger ikke der vi skal. 6. plass er ikke der vi hører hjemme. Vi satset på topp fire, men vi tapte for mange poeng på høsten.

Savner stabilitet

Han har ikke vært fornøyd med kontinuiteten i spillet.

– I seriespillet så spiller vi noen gode kamper. Etter jul spilte vi bra mot Frisk Asker, Sparta og Lørenskog her hjemme, og det var sluttspillsnivå.

– Grunnserien er helt ok, men vi spiller for ustabilt. Vi ligger ikke der vi skal være, og vi mistet mange poeng på høsten. Vi gjorde et forsøk etter jul, kom litt opp på tabellen, men så tapte vi to kamper mot Stjernen og Vålerenga, og da mistet vi sjansen til å kjempe om andre- og tredjeplassen.

Tidlig sluttspillsfokus

Etter de tapene endret fokuset seg for Smirnov, og han valgte å kjøre et tøffere treningsregime for å få gutta i bedre fysisk form.

– I det siste oppholdet i serien, så økte jeg belastningen i treningen, og gutta viste ikke sitt beste spill etter oppholdet, på grunn av belastningen. Gutta jobbet veldig hardt på trening, og jeg er fornøyd med den jobben de gjorde, forteller Smirnov.

Han mener den tunge treningen skal løfte laget, fra svake prestasjoner i seriespillet, til sterkere prestasjoner når det virkelig gjelder, i sluttspillet.

– Alle er i god form nå. Det er bra trøkk på trening, og den fysiske formen bekymrer meg ikke.

Når sluttspillet braker løs, er det blanke ark for all lagene. Det tror Storhamar-treneren utelukkende er positivt for spillerne.

– Ja, jeg tror det. Vi starter på null, smiler han.

Detaljfokus

For å kunne være best mulig rustet til sluttspillet, er fokuset endret fra fysisk hardkjør.

– Vi slipper opp på hardtreningen nå, og fokuserer mer på over- og undertall, og litt på forsvarsspill i egen sone. Vi må bli mer stabile. Innimellom spiller vi bra, men vi gjør enkle feil, forklarer han, og forteller at kampen mot Sparta var nok et bevis på at Storhamar slipper inn enkle mål og glipper i markeringene.

Også avslutningstrening er det mye fokus på om dagen.

– Av og til har vi hatt problemer med å score, selv om vi skaper masse sjanser. Det må bli bedre kvalitet. Jeg tror alle gutta vil være 100 prosent klare fysisk for sluttspillet, sier han.

Smirnov vil ikke snakke om hvilket lag han foretrekker i kvartfinalen, av enten Frisk Asker eller Sparta Sarpsborg.

– Det spiller ingen rolle. Skal vi gå videre, må vi kunne slå alle.Vi frykter ingen, smiler Sasja.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00