Hamar
Den tidligere Vålerenga- og Storhamar-treneren, som har vunnet det som er å vinne her til lands, holder Vålerenga som favoritt til å gå til finalespillet, men blir ikke sjokkert og overrasket om Storhamar gjør det.

Unngå overganger

- For å slå Vålerenga må Storhamar spille med jerndisiplin. De må unngå utvisninger, samtidig som de må være aggressive. De kan ikke tillate seg å gi bort initiativ og de må ikke gi Vålerenga sjanser til overganger. Da er Oslo-laget farlige.
Petter Thoresen er ikke overrasket over at Storhamar tok seg til semifinalespill igjen, til tross for at Sparta var formlaget i siste del av serien.
- Storhamar har, på sitt beste, vært en lei motstander for alle lag i eliteserien. De har et solid offensivt mannskap og en keeper som leverer jevnt godt hele tida. Om laget skulle ta seg til finale, er det ikke ishockeyhistoriens største bombe. Laget viste kvalitet ved å sette Sparta utenfor. Det i seg selv var en stor prestasjon slik Sparta har spilt i det siste.

Motiverende Trøbbel

At Storhamar har hatt trøbbel med økonomien i løpet av denne sesongen, tror ikke Petter Thoresen har noen betydning for hva laget presterer i semifinalene:
- Jeg synes laget har samlet seg bra. Slike uromomenter kan være samlende for dem som skal levere ute på isen, og kanskje ser vi det som et resultat av økonomisk turbulens at laget har klart å kanalisere problemene på riktig måte ved å bruke dem som motivasjon. Jeg synes Storhamar har vist moral, og at det har løsnet for laget igjen etter at de opplevde å få poengtrekk midt i sesongen. Rune Gulliksen og Tom Erik Olsens inntreden som trenere, kan sikkert også ha hatt sitt å si, sier han.
Thoresen har heller ikke noen tro på at verken Vålerenga eller hans eget lag, Stavanger, får noen lett veg til finalen.

- Kan bli seks kamper

- Det kan fort ende med at vi må spille fem-, seks- eller til og med sju kamper for å få en avgjørelse. Det er fire gode lag som møtes, sier Petter Thoresen, som er innstilt på at laget hans skal gjøre jobben mot Lillehammer, selv om heller ikke det blir noen lett oppgave.
- Lillehammer er et godt organisert lag defensivt og vi får ingenting gratis av dem, sier Thoresen, som forblir Stavanger-trener i tre år til.
- Jeg liker meg veldig godt i Stavanger. Det er en klubb med solid økonomi, stor interesse rundt det vi driver og med og sist, men ikke minst: Klubben er veldrevet i alle ledd.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00