HAMAR (HA) Mads Hansen spilte mot Canada i St. Petersburg i 2000 da Norge sjokkerte med å slå Canada. Det glemmer ingen. I går var han med å satte nok en støkker i det canadiske stjernegalleriet. Det var i hans 100. landskamp. Det ble tap, men de norske hockeygutta får anerkjent for fightingen. I kveld står et annet storlag på isparketten – Finland. Enkelt blir det ikke å ta poeng der heller. Skjebnekampen blir mot Østerrike søndag. Se her hva Mads mener om motstanderne.

Undring

Det skapte en smule undring og usikkerhet før jul, da Mads Hansen sa at han slett ikke var sikker på OL-plass. Prestasjonene på isen var ikke som han ønsket.
Enda mer undring skapte det da Mads Hansen ble sendt hjem til Hamar med et nytt treningsprogram. Lettere arbeidsbelastning og tyngre styrkeøkter var i hovedsak resepten. Som den lojale medspilleren han er, fulgte Mads Hansen rådet. Nå er OL-formen like om hjørnet.
Skal vi tro landslagssjef Roy Johansen i ettertid, var det ingen dramatikk rundt at en av hans mest betrodde menn fikk hjemmelekse etter samlingen og turneringen i Frankrike.
- Mads Hansen gir alltid 100 prosent, både på og utenfor banen. Hans kandidatur til OL i Sotsji har det aldri vært tvil om. Han har den rutinen ishockeylandslaget trenger i en slik turnering. Dessuten har han vært med siden jeg begynte som landslagstrener. Jeg vet hva jeg får med den mannen på banen. Han er en mann med gode ferdigheter, og han er en lagspiller, roser landslagssjefen.
Mads må nyte stunden nå, for årets OL blir definitivt hans siste. I alle fall som spiller:
- Jeg har sagt jeg skal være med ett, kanskje to år til. Derfor må jeg nøye med VM-kamper helt på tampen av karrieren. Det har vært nærmest en forutsetning fra Roy (Johansen) sin side at de spillerne som blir med til OL også stiller seg til rådighet for VM i Minsk, Hviterussland utpå våren. Det har jeg sagt ja til, men hva som skjer videre, har jeg ingen formening om. Jeg spiller minst en sesong til i Storhamar. Om Roy Johansen vil ha meg med videre med isbjørnene på brystet får vi se da. Det begynner å komme opp mange gode spillere som er tent på å ta fra oss gamlegutta plassene våre på landslaget, sier Mads Hansen.

- liten raring

Mads Hansens mål i OL er enkelt:
- Håper vi kan overraske.
Om hvem som blir olympisk mester:
- Canada, men jeg håper på Sverige, sier han.
Om Patrick Thoresen sier han:
- En liten raring. Ute på banen er han en tøffing, en stjerne i europeisk hockey, utenfor banen en morsom og sosial type, sier Mads Hansen.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.