Storhamar – Vålerenga 1-0:

HAMAR OL-AMFI (aftenposten.no): Storhamar fortsetter å storspille, og slo Vålerenga for tredje gang på rad i Hamar OL-Amfi i går, og tvinger dermed frem en syvende og avgjørende semifinale på Jordal amfi onsdag.

1-0-seieren på egen is mandag kveld viste nok en gang at Hamar-laget har funnet formen så til de grader etter at de i starten på denne sesongen herjet i grunnserien. Så gikk det tyngre. Men med arbeidsmoral, vilje og klokskap har Storhamar spilt seg tilbake i denne semifinaleserien.

Vålerenga kom til Hamar med en av to matchballer i jakten på NM-finale. Men Espen «Shampo» Knutsens gutter er i ferd med å rote bort det som virket som en sikker finalebillett etter de tre første kampene. Da ledet Oslo-laget 3-0 i kamper, og hadde dette på gaffelen.

Kampens eneste mål ble scoret av Joakim Jensen 14 minutter ut i midtperioden.

Også før dagens match var det livemusikk i OL-hallen fra 1994. Og stemningen løftet nesten taket på hallen i minuttene før nedslepp. 4540 tilskuere hadde tatt turen for å heie frem de gule og blå. Da passet det bra at hjemmelaget tok tak i matchen fra start. Storhamar fikk også kampens første sjanse. Et skudd fra blålinjen skled under leggskinnet til VIF-keeper Steffen Søberg. Men på utsiden av målet.

Ingen av lagene ønsket å gi vekk noe gratis i egen sone, fremfor å ta sjansen å sende folk i angrep, holdt begge litt igjen i åpningsminuttene. Det var noe avventende over det hele. Men etter hvert åpnet spillet seg mer opp og sjansene kom i begge ender. I tillegg var det to svært disiplinerte lag som tok fatt på den sjette semifinalen. Ingen utvisninger i 1. periode. Og heller ingen scoringer. Men stemningen var god. Hele 4540 hadde tatt turen til Hamar OL-Amfi, og de ga lyd fra seg.

Overtallsmål

2. periode åpnet langt friskere enn 1. periode. Mer temperatur i spillet, flere taklinger og begge lag våget mer fremover. Fortsatt var det Storhamar som hadde et lite initiativ i kampen. Ikke så rart ettersom Hamar-laget måtte vinne for å ha et håp om finalespill.

Første utvisning kom 13 minutter ut i 2. periode. Vålerengas Anders Hilt Jørgensen pådro seg to minutter for tripping. Og etter flere store sjanser satt den i overtall for hjemmelaget. Christian Larriveé satte opp Joakim Jensen, og han sendte Rune Gulliksens lag opp i 1-0.

Like etter scoringen ville hjemmelagets Nathan Martz hevne en albue fra VIFs Morten Ask fra tidligere i perioden. To hansker i ansiktet, en på hver spiller, endte med at begge fikk to minutters utvisning.

Storhamar hadde bra kontroll på Vålerenga, som på sin ikke var til å kjenne igjen fra de tre første kampene. Det har de i og for seg ikke vært i noen av de tre siste kampene.

VIF ut i hundre

Vålerenga var først ute på isen før 3. periode. De la også press på Storhamar i åpningsminuttene. Det var tydelig hva som hadde vært meldingen fra trener Espen Knutsen i den siste pausen.

Men da Vålerenga så ut til å få taket på det slo Storhamar tilbake. Norgesmesteren fra 2008 er i semifinale for første gang på fire år, og har i de siste tre kampene sett ut som et lag som virkelig ønsker å spille om NM-gullet. Det kan man ikke si om VIF.

Spillet bølget frem og tilbake i 3. periode, med store sjanser til begge lag.

To og et halvt minutt før slutt fikk Storhamar kranglet med seg pucken. Eirik Børresen fikk avsluttet, men pucken traff tverrliggeren.

Vålerenga tok ut keeper, men Storhamar fikk aldri avsluttet i det åpne buret. VIF tok time out med 26 sekunder igjen på klokken.

Da Alexander Bonsaksen skjøt pucken mot Storhamars mål i frustrasjon etter at kampen var over tente det til ute på isen.

Men det roet seg, og Storhamar gikk i garderoben som vinnere. Vålerenga som tapere. For tredje gang på rad.

Semifinaleserien til nå:

21. mars: Vålerenga-Storhamar 4-0
23. mars: Storhamar-Vålerenga 1-4
25. mars: Vålerenga-Storhamar 6-1
27. mars: Storhamar-Vålerenga 3-2
29. mars: Vålerenga-Storhamar 2-5
31. mars: Storhamar-Vålerenga 1-0