Norges Ishockeyforbund tok mandag ut troppen som reiser på pre-camp til Leksand, Sverige, 7. desember.

Der skal laget møte Leksand og Mora i treningskamper tirsdag og onsdag, før de reiser til Wien lørdag 12. desember, hvor VM starter søndag 13. med kamp mot Italia.

En spiller kuttes fra troppen etter samlingen i Sverige. Og Storhamars Christian Bull, Martin Gran og Martin Rønnild er tatt ut til samlingen, men høyst trolig er det ingen av dem som blir kuttet før VM.

Tre nøkkelspillere for Norge

U20-landslagets trener, Tor Nilsen, forteller at Storhamar-trioen blir svært så viktige for Norge.

- Det var lett å ta ut Bull. Han var med på VM i fjor og leverte bra. Gran og Rønnild var gode på vår forrige samling i Slovakia, så jeg håper de kommer til å bidra godt for laget, sier Nilsen, som forventer mye av akkurat disse tre.

- De har hatt bra utvikling og er viktige for laget. Jeg forventer at de står fram som noen av våre viktigste spillere.

Gulliksen ute av troppen

Anders Gulliksen var også med på landslagets forrige samling, men kom ikke med i troppen til pre-campen.

- Anders er ett år yngre enn de andre og var delvis med for å lære sist, men han var også høyaktuell for å bli med nå, sier Nilsen, som forteller at Storhamars unggutt likevel kan komme med til VM.

- Han er på lista over de som kan komme inn i troppen dersom det dukker opp skader eller forfall av andre grunner. Det er i hvert fall ingen tvil om at Anders er en spennende spiller for framtida.

Storhamar svekkes i to toppkamper

For Storhamar sin del betyr det at Bull, Gran og Rønnild blir borte i hjemmemøte med Stavanger 10. desember, og borte mot Sparta to dager senere. Det tar Nilsen med knusende ro.

- Ja, Storhamar mister noe, men det blir forhåpentligvis positivt når de kommer tilbake. Gutta får spille internasjonale kamper og det har de godt av, sier Nilsen og fortsetter:

- Storhamar har en såpass brei stall at de skal tåle at tre unggutter er borte en periode. Det er tross alt ikke de som skal bære Storhamar-laget. Vi får håpe at Christian Larrivée og Jacob Berglund er tilbake innen den tid og at det løser seg fint, sier Nilsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00