Storhamar-backen scoret ikke bare en gang, men to. Og det er ei historie bak de to slagskuddene.
Andreas knakk sin egen kølle på morgentreningen torsdag.
- Lars Erik Hesbråten og jeg spiller med ganske like køller, så jeg fikk låne ei av hans i kampen. Og jeg fikk jo bra treff; spesielt på det siste målet, så nå vil han sikkert ha tilbake kølla i lørdagens kamp, fleiper Andreas Øksnes.
- Kanskje det var litt magi i kølla også, ler han vel vitende om at Hesbråten hadde scoret fire kvartfinalemål før torsdagens kamp.
Som regel er det ikke Andreas Øksnes det heteste medieobjektet når Dragon spiller, men torsdagens kamp ble på flere måter hans øyeblikk.
- Fikk du sove natt til fredag?
- Jeg sovnet til slutt, men det ble litt mye etter kampen. Telefoner og mye på Twitter. Det var jo gøy, for det er ikke så ofte jeg er i den rollen, sier Øksnes, som er mer opptatt av laget enn seg selv.

Melding fra Smithurst

En av dem som gratulerte Øksnes var gamletreneren, Michael Smithurst.
- Jeg har hatt Michael som trener i sju år, og det er jo han som har lært meg å spille back. Jeg prater med han i ny og ne, selv om det ikke er så ofte nå. Jeg synes det var utrolig stort av han og Jonas Norgren å sette laget foran seg selv, mener Øksnes.
23-åringen er flasket opp med hockey i Storhamar, men valgte Frisk Asker da begynte på NTG. hvor han i tre år gikk sammen med Fredrik Lystad Jacobsen.
Etter å ha hatt Smithurst som trener i Frisk Asker, ble Hamar-gutten med tilbake til Hamar da Smithurst fikk jobb for klubben på Hamar vest.

- Må bare skyte

- Men tilbake til seiersmålet torsdag. Visste du hvor kort tid det var igjen?
- Jeg skjønte at vi hadde liten tid, og tenkte at jeg bare måtte skyte da jeg fikk pucken. Så oppdaget jeg at folk begynte å juble.
- Det er moro hvis scoringen kan bli viktig for klubben, men vi er 22 spillere som jobber sammen om det.
- Nå er det bare å glemme torsdagens kamp. Den neste er enda viktigere, og vi vet hvor viktig sluttspillet er for Storhamar.
- Blir du her neste sesong også?
- Jeg har jo utrolig lyst til det, og vi som spillergruppe håper å dra sluttspillet så langt som mulig og legge et så bra grunnlag for neste sesong som mulig, sier lagspilleren Andreas Øksnes.
 

Følg kampen her:

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.