HAMAR: Norge får en tøff vei mot en ny kvartfinale i VM i ishockey neste år. Onsdag kom puljeoppsettet som viser at det norske laget skal spille sinne innledende kamper i Sverige, i mesterskapet som er delt mellom Finland og Sverige.
Norge (9 i verden) kom i gruppe med Sverige (3), Russland (1), Tsjekkia (5), Tyskland (8), Latvia (12), Danmark (13) og Italia (17) og de fire beste lagene går til kvartfinale, mens det dårligste laget i hver gruppe rykker ned til nivå to, uten mer kvalifiseringsspill.
For å unngå at Sverige og Finland kom i samme gruppe, slik de skal etter verdensrankingen etter VM i Slovakia, og det internasjonale ishockeyforbundet byttet gruppe for Sverige og Canada.
For første gang har IIHF også gått bort fra at nasjonene møter lag fra den andre gruppa i kvartfinalene, for at lag, tilskuere og arrangører skal slippe å reise mellom Stockholm og Helsinki. Det betyr at Norge, dersom de skulle bli nummer fire i gruppespillet, må møte gruppevinneren i samme gruppe i en kvartfinale.
Gruppe A (Helsinki): Finland, Canada, USA, Sveits, Slovakia, Hviterussland, Frankrike, Kasakhstan.
28 gruppekamper og to kvartfinaler, to semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Finland.
Gruppe B (Stockholm): Sverige, Russland, Tsjekkia, Tyskland, Norge, Latvia, Danmark og Italia.
Mesterskapet spilles fra 4.-20. mai i Finland og Sverige.
Semifinalene og medaljekampene spilles i Hartwall Arena i Helsinki.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.