Storhamar-veteranen gleder seg som en unge til å dra på seg drakta igjen.

- Jeg skal spille med en beskyttelse som ligner på den slalåmkjørerne bruker. Det er en sikkerhet, og ikke noe som hemmer meg på noen måte, sier Eirik Skadsdammen.

Tre brudd

Det var 4. juledag i fjor det smalt. Eirik Skadsdammen var uheldig, og ble truffet knallhardt i ansiktet av et slagskudd fra lagkamerat Lars Løkken Østli.

Det ble konstatert tre brudd. Ett i kraniet, ett ved venstre øyeeple og det siste i kinnbeinet. Kraniebruddet var naturlig nok det mest alvorlige bruddet.

Så ble det operasjon og åtte uker med mye alternativ trening.

- Det skal bli utrolig godt å spille kamp igjen, og nå får jeg viktig kamptrening før sluttspillet starter. Lørdag er det åtte uker siden smellen, og legene sa det ville ta åtte uker før det var grodd 100 prosent. Det var aldri aktuelt å ta noen sjanser. En liten smell, så kunne jeg slått opp igjen skaden. Men nå er det full fart, sier veteranen.

Full gass i to uker

Han har trent for fullt de to siste ukene, siden han fikk på spesialbeskyttelsen.

- Jeg har trent bra hele tida, så formen er bra. Jeg trenger nok noen bytt for å komme inn i kamptempo. Det har føltes bra på trening, og jeg har nok vært det du kan kalle veldig ivrig.

Det er ikke første gangen Skadsdammen får en smell. For et snaut år siden fikk han en susende takling av Frisk Asker-backen Kiel McLeod. TV-bildene var ikke pene.

- Den gangen var det kun snakk om hjernerystelse, selv om det så stygt ut. Da var jeg ute tre uker. Det spørs om jeg må være litt ekstra på vakt i desember/januar framover, sier 32-åringen, og gliser.

Trener Rune Gulliksen er veldig godt fornøyd med å få Skadsdammen tilbake.

- Han har trent godt lenge, og er i god form. Eirik har en sterk grunnfysikk, og han er alltid å stole på. Eirik ser veldig bra ut, og jeg er helt sikker på at han gleder seg til å spille kamp igjen, sier Storhamar-trener Rune Gulliksen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.