HAMAR: Nord-Dakota har de siste dagene hatt verdens øyne rettet mot seg på grunn av at elva Red River har gått kraftig over sine bredder. En stund var vannstanden 40 fot over det normale. Det vil i klartekst si mellom 12 og 13 meter over normalvannstand.

Eirik er spent på hva flommen vil få å si for avviklingen av mesterskapet som skal ga i byene Fargo og Morehead.

Møter hjemmelaget
- Ennå har vi ikke hørt noe om at mesterskapet skal flyttes og vi håper selvsagt at flomvannet trekker seg tilbake til normalnivå. Flomkatastrofer er aldri hyggelige, sier vingen som har oppmerksomheten mest rettet mot VM-turneringen.

Her skal Norge møte hjemmenasjonen USA, Finland, Russland og Slovakia. Alle nasjoner rangert flere hakk foran Norge. Eirik Børresen kjenner bare en av motstanderne. Han var med og møtte Slovakia som G16-spiller.

Fikk bank av Slovakia
- Vi fikk grundig juling og tapte så det sang, erindrer Hamar-gutten.

Gruppespillet i VM starter 9. april og pågår til den 14. Fra den 15. april til 19. april er det sluttspill.
- Etter hva jeg har grunn til å tro, blir målsettingen å holde plassen i A-gruppa. Det kan bli tøft nok.
Før VM skal Eirik Børresen og det norske laget til Minneapolis, Minnesota for å forberede VM-turneringen. Her blir det trening og treningskamper mot Finland og Tsjekkia. Her får han en forsmak på hva han og de andre nordmennene har å vente seg i VM.

Sesongen ble for kort
For Eirik Børresen kom uttaket til U18-VM som en gledelig overraskelse. Som fast inventar i Storhamars tredjerekke i vinter, syntes han at hockeyåret tok slutt litt vel tidlig.

- Sesongen har gått lynfort. Det er slett ikke meg imot å spille hockey i tre uker til. Og at det er VM det dreier seg om, setter en ekstra spiss på sesongen, sier Eirik som har drevet egentrening med frigåing de siste dagene.
- Jeg håper bare at jeg får spilt meg inn til en fast plass på laget i VM. Ønskemålet er å få spille venstreving, men jeg tar gjerne høyresiden også, jeg, bare jeg får mye istid.
Uansett ligger det helt sikkert an til uforglemmelig tur, både på og utenfor hockeybanen i Hamars vennskapsby, Fargo.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00