MONTREAL: I første kvartfinalekamp torsdag ledet Flyers 2-0 og 3-2, men tapte 3-4. En ny Canadiens-seier lørdag ville gjort det veldig vanskelig å snu kvartfinalen, men i stedet har Flyers skaffet seg et overtak.

Det står 1-1 etter to kamper, og de to neste spilles i Philadelphia.
Thoresen spilte 11.42 minutter fordelt på 15 bytter. Han var ikke på isen ved noen av målene, men markerte seg likevel i statistikken. Han ble kreditert tre kroppstaklinger, en puckerobring, ett blokkert skudd og en vunnet dropp.
R.J. Umberger scoret to av målene for Flyers, mens keeper Martin Biron reddet 34 skudd da laget forsvarte sin ledelse.
- Marty var uvirkelig god i dag igjen, skrøt Jeff Carter som også tegnet seg på scoringslista for Flyers.

Tidlig ledelse
Umberger og Carter ga Flyers en tidlig 2-0-ledelse lørdag. Saku Koivu reduserte før første pause, men Danny Briere gjenopprettet tomålsledelsen i midtperioden. Spenningen levde igjen etter Andrej Markovs scoring for vertene tidlig i 3. periode, men Umberger satte punktum 2.21 minutt før slutt.

Han slo pucken ut av hansken til keeper Carey Price og sendte den i tomt bur. Price godtok det.
- Det var for så vidt ulovlig, men det var smart hockey også. Han slo hansken min så jeg ikke fikk tak i pucken, sa han.
Tredje kamp spilles mandag i Philadelphia.

Franzen avgjorde
I lørdagens andre kvartfinale scoret Johan Franzen tre mål da Detroit Red Wings slo Colorado Avalanche 5-1 og tok ledelsen 2-0 i kamper.

Franzen scoret ett mål i hver periode, de to første i overtallsspill og det siste i undertall. Det var hans første hattrick i NHL. Colorado-spillerne er allerede grundig lei ham. Han hadde to mål og en assist i 4-3-seieren i første kamp.
Peter Forsberg, som sliter med vond lyske, varmet opp for Avalanche men spilte ikke. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00