Storhamar Dragons har spilt seg helt opp i toppen av GET-ligaen etter en rufsete start på sesongen. Stavanger Oilers-trener, Petter Thoresen mister ikke nattesøvnen av den grunn før lagene møtes tirsdag.

Gjerne reprise

For klubbene har møttes to ganger tidligere denne sesongen. Det første møtet i Oilers storstue DNB Arena endte med kalassifre da Stavanger knuste Storhamar 9-1. Oppgjøret  i Hamar OL-Amfi ble langt jevnere, men igjen var det laget fra oljebyen som vant, det endte 2-3 etter sudden death. Dermed er det en ganske så selvsikker Thoresen som leder laget sitt mot Dragons tirsdag. 

- 1-9 i Stavanger sist, kan det skje igjen?

- Det er det Storhamar som må forandre på isåfall. Jeg har ingen tanker om at det kommer til å skje, men jeg tar gjerne en sånn kamp igjen, ler Thoresen

Offensivt Storhamar

Det skal sies at Dragons hadde så mange som sju spillere ute med skade i 9-1-tapet, og Thoresen forventer et langt bedre Storhamar-lag denne gangen.

- Det er litt uvisst hva de kommer med, men de kan ikke bare legge seg defensivt. Det tror jeg de skjønner det ikke er noe vits i. Derfor kommer de nok til å trøkke til fra start og prøve å sette press på oss, sier Oilers-treneren som har en klar plan for hvordan Stavanger skal stå imot og slå Dragons.

- Vi må bare gå ut som vanlig på hjemmebane, ta initiativet, presse dem tilbake og rett og slett bestemme i egen hall. Så gjenstår det å se hvilket lag som gjør minst feil, og som er best i over- og undertall, det laget vinner, forklarer Thoresen.

Frykter ingen 

Til tross for at Storhamar har scoret flest mål i eliteserien(106), er det ingen enkeltspillere Thoresen frykter.

- Det er ingen enkeltspillere vi må ta spesielt hensyn til, men alltid når Christian Larrivée spiller på motstanderlaget er jo han en å se opp for. Det er jo en grunn til at han går utpå der med gullhjelmen sin.

Storhamar-fansens nye favorittrekke med Linus Johansson, Jacob Berglund og Luke Moffatt er en løperrekke Thoresen har registrert, men som han ikke skjelver i buksene av.

- Storhamar har tre gode rekker. Og den rekka med Moffatt og de to svenskene er bra teknisk, og bidrar til den underholdende hockeyen Storhamar spiller, men er ikke noe vi bruker mye tid på, sier Thoresen.

- Kan bli slitne mot slutten

Der Stavanger Oliers har fullt mannskap, har Storhamar Andreas Øksnes, Jørgen Langdalen og Stein André Hagen på skadelista. I tillegg er Pål Johnsen som sto over mot Frisk Asker usikker.

Thoresen tror det at Dragons kun benyttet seg av tre rekker mot Frisk kan være en fordel for Stavanger.

- De spilte med tre rekker i en kamp som gikk til sudden deat, da blir det mye istid på mange spillere. Det tar på når du spiller kamp søndag, og skal reise langt til ny bortekamp tirsdag. Til slutt så kan det vippe kampen i vår favør, sier Thoresen.

Les også
SPORT Les Rune Steen Hansens kommentar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00