Etter en hesblesende og nervepirrende semifinalethriller skulle alt avgjøres i en sjuende kamp i DNB Arena.

Den tapte Storhamar 1-3.

De gule og blå er dermed ute av sluttspillet, mens Stavanger Oilers møter Lørenskog i NM-finalen.

Rett etter kampen, på utsiden av hallen, sa Aleksander Smirnov dette:

- Vi brukte de spillerne vi hadde disponible, og alle gjorde det de kunne. Jeg er stolt av gutta. De har spilt 13 kamper på 29 dager. Dessverre ble det litt for mange skader, sier Aleksander Smirnov, og fortsetter:

- Flere unggutter har fått mye istid i viktige kamper. Det er kjempegod læring for spillere som Martin Gran, Anders Gulliksen og Christian Bull. 

- Vi hadde nok sjanser til å score i midtperioden, men vi hadde ikke nok flyt, dessverre.

Storhamar-treneren vil gjerne rose supporterne, som sto igjen og sang etter kampen.

- De er utrolig flinke. Vi har Norges beste hockeysupportere, sier Aleksander Smirnov.

SE HATV: Sasja: - Stavanger var ikke bedre enn oss

Storhamar scoret først

Oskar Östlund hadde vært Storhamars beste og mest aktive spiller da Erik de la Rose sjokkerte hjemmelaget etter fire minutter. Svensken fanget opp pucken etter en dropp, banket den opp i krysset og jublet vilt foran rundt 200 ekstatiske Storhamar-supportere.

Ekstasen i bortesvingen forsvant imidlertid fort. Et halvminutt senere rundet Philippe Cornet Storhamar-backene Magnus Eikrem Haugen og Lars Løkken Østli, før han dro seg forbi Östlund og utliknet til 1-1.

Med seks minutter igjen av perioden ble Scott Hotham utvist, og Storhamar fikk gjennomgå ordentlig i de to undertallsminuttene. Det var imidlertid først da gjestene var fulltallige, scoringen kom. Jacob Berglund feilet i egen sone, og Peter Lorentzen serverte Rudolfs Balcers, som sørget for at vertene var foran ved første pause.

- Vi får kjørt oss, men så vet vi også at Stavanger alltid kommer hardt ut i den første perioden. Det har de gjort i alle matchene. Vi må bare fortsette og prøve å krige oss inn i matchen. Da kan alt skje, sa Alexander Reichenberg til TV 2 Sportskanalen på vei inn i garderoben.

Oilers-dobling

Etter tre minutter av midtperioden doblet vertene ledelsen. Erik de la Rose greide ikke å stoppe et langt gjennomspill, og Dan Kissel løftet pucken forbi Östlund.

Storhamar hevet seg etter Oilers' 3-1-scoring og produserte et par gode målsjanser. Patrik Bäärnhielms forsøk på et nesten åpent Stavanger-mål traff leggskinnet til Ruben Smith og seilet forbi buret, før Berglunds skudd traff stolpen like etter.

På vei inn i garderoben var Christian Larrivée skuffet over de brente sjansene.

- Vi kan ikke bomme på slike muligheter mot et lag som Stavanger, sa kapteinen til TV 2 Sportskanalen, før han fortsatte:

- Vi er ikke klare for sommerferie ennå. To mål er ikke så mye, så vi må bare prøve å score et tidlig mål i tredje periode.

Aldri ordentlig spennende

Sommerferie ble det imidlertid for Storhamar-gutta.

Da hverken Hampus Gustafsson eller Berglund greide å omsette store sjanser i scoring tidlig i tredjeperioden, kunne Oilers trygge hjem seieren uten de virkelig store problemene.

- Oilers er bedre enn oss i dag, men vi har målsjanser. Hvis vi hadde satt dem, føler jeg at kampen kunne fått et annet utfall, oppsummerte Pål Johnsen overfor TV 2 Sportskanalen etter tapet.

Finalen mellom Stavanger og Lørenskog starter tirsdag i DNB Arena.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Martin Blakseth Huse.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten, Martin Gran.

4. rekke: Andreas Øksens, Simen Løvhaug Hansen - Vetle Lindstad.

Les også
SPORT HATV: Storhamar tapte, men fansen sto igjen og sang og klappet i over 15 minutter.
Les også
SPORT HATV: Se intervju med Christian Larrivée etter semifinaletapet
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00