– Han lille fortsetter å imponere ute på isen. Det liker jeg, sier Petter Thoresen med et smil til NTB.

Zuccarello var en viktig brikke da Norge kvalifiserte seg til OL i 2018. Om Thoresen får den lille hockeymagikeren med seg til VM i Frankrike i mai neste år er for tidlig å si.

Thoresen og den øvrige ledelsen i ishockeyforbundet setter seg fredag ned for å kartlegge kommende sesong hvor VM i Tyskland (Köln) og Frankrike (Paris) er det naturlige høydepunktet.

Åpnet mot Frankrike

I VM skal Norge spille i gruppe B i Paris. Vertskapet fra Frankrike er første motstander 6. mai. Så følger Sveits (7/5), Slovenia (9/5), Tsjekkia (11/5), Finland (13/5), regjerende mester Canada (15/5) og til slutt Hviterussland (16/5).

Et naturlig mål for den nye landslagssjefen er å ta laget til en kvartfinale.

Forgjengeren Roy Johansen klarte det kunststykket tre ganger i løpet av sin 15 år lange regjeringstid.

– Jeg ser helt klart at vi på gode dager kan gjøre det bra, fastslår Thoresen

Ingen ny overtalelse

Han brukte litt tid til å overtale en del av de etablerte spillerne til å være med på OL-kvalifiseringen. Thoresen håper han slipper å ta en slik runde igjen.

– Jeg håper at de som satser å spille på et høyt nivå også vil spille på landslaget, sier Thoresen.

I de kommende Euro Hockey-turneringene i november og desember får Thoresen muligheten til å prøve «nye» spillere på det norske landslaget.

– Det er en del spillere som står på trappene til å ta steget til landslaget. I fjor tok for eksempel backen Johannes Johannessen et stort steg i karrieren.

Thoresen er spent på om den unge backen får nok spilletid i sitt nye lag, de svenske mesterne Frölunda. Også landslagskollega Mattias Nørstebø skal spille for Göteborg-klubben denne sesongen.

– Gjør de jobben sin i styrkerommet og ute på isen, så er det ikke noe problem med spilletid, sier Thoresen om den saken. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.