Det er nrk.no som melder nyheten om at Patrick Thoresen (31) er tilbake i gamleklubben. 

Han har signert en toårskontrakt, men med mulighet om å bryte etter ett år.

Vise-direktør K-G Stopel sier følgende til NRK om Patricks tilbakekomst til Djurgården: 

– Det handler om han og hans familiesituasjon. Avtalen er på to år, men det finnes en mulighet til å si den opp etter ett, forteller han, men forteller at han regner med at Patrick kommer til å bli værende de neste to årene.

- For meg og min familie er det en drøm. Vi har elsket Stockholm siden jeg spilte her for åtte år siden. Jeg føler at Djurgården ga meg sjansen for ti år siden, at de ville satse på meg. Nå kjenner jeg at jeg vil gi noe tilbake til Djurgården og hjelpe klubben til å bli det den en gang var - et lag i toppen av SHL, sier Patrick Thoresen til klubbens hjemmeside

Får skryt

Søndag bidro han til at SKA St. Petersburg vant sluttspillet i den russiske KHL-ligaen. Thoresen har vært toneangivende for storklubben hele sesongen, men har samtidig vært klar på at han nå forlater russisk ishockey.

Djurgårdens sportssjef Joakim Eriksson jubler over å ha fått nordmannen i stallen.

– Vi er glade for at han ikke valgte Djurgården fordi han får høyest lønn her, men av helt andre årsaker. Han vil bidra til å være en del av den utviklingen vi ser for oss i klubben framover, sier han.

Eriksson sparer ikke på superlativene om lagets nye norske stjerne.

– De siste fem til ti årene har han vært en av Europas ti beste spillere. Nå ser vi fram til å få han til oss, ikke bare som spiller, men også som en leder på vårt unge og relativt uerfarne lag, sier han.

To sesonger sist

Thoresen, som er klar på at han har signert for den største klubben man kan spille for i Sverige, husker debutkampen for Djurgården.

– Vi spilte mot Färjestad i den første kampen, og jeg satte en stor og skikkelig takling på Hyvönen i Färjestad. Det likte trener Wikegård, og kontrakten var dermed sikret, sier han.

Thoresen spilte i Djurgården fra 2003 til 2006. Etter det har Thoresen spilt for Edmonton Oilers, Philadelphia Flyers, Lugano, Salavat Julajev og SKA St. Petersburg. Nå er han tilbake i klubben der utenlandseventyret skjøt fart.

Dermed er det også mulighet for at Patrick kan bli å se i Hamar OL-Amfi til neste sesong. Både Djurgården og Storhamar en kvalifisert til neste års CHL-turnering. 


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.