• MÅL: Her feirer Thoresen og rekkekameratene 4-2-scoringen. FOTO: Laszlo Balogh
  • KRIG: Her kriger Patrick inn Norges første scoring. FOTO: REUTERS / Laszlo Balogh

(Russland - Norge 6-2)

Det ble en tung kveld for de norske hockeygutta under åpningskampen i hockey-VM. I løpet av åpningsperioden scoret russerne fire ganger. Det tok seg imidlertid opp, men Norge var likevel aldri i nærheten av å true hockeygiganten. 

Hamar-gutten Patrick Thoresen scoret to mål, men han var ikke fornøyd da han snakket med MAX etter kampen.

- Vi blir altfor passive i midtsonen, og da kommer Russland enkelt gjennom. Vi begynner kampen svakt, sier Thoresen.

Far Petter mener Norge slipper inn for billige scoringer.

- Russland scorer på Norges feil. I første periode er det mange, men også baklengsmålene i andreperioden er for enkle. 

skrekkperiode

Norge måtte spille i undertall etter at Andreas Martinsen måtte sette seg for en billig interference-utvisning. Superstjernen Ilya Kovalchuk skjøt et knallhardt skudd via Vadid Shipachyov og i mål. 

Kun 19 sekunder senere doblet Russerne ledelsen da Ole Kristian Tollefsen var på etterskudd med Artem Anisimov. Russeren satte fart, fintet ut Volden og la pucken lekkert i mål. 

Etter et drøyt kvarter, kom Russlands tredje scoring. Ken André Olimb rotet bort pucken i egen sone, og i løpet av tre trekk lå pucken i kassa bak et utspilt Volden. 

Med litt under tre minutter igjen å spille, lå den fjerde pucken i nettet. Viktor Tikhonov fikk gå umarkert inn i sonen og skyte pucken under snapphansken til Volden og i mål. Igjen kunne man stille spørsmålstegn ved Norges opptreden i egen sone. 

- Vi har ikke vært i nærheten av så gode som vi kan være, sier Stavanger-trener Petter Thoresen til MAX

- Det er fryktelig dårlig fra første dropp. Vi må opp mange hakk, sier landslagsveteran Morten Ask.

Norge klarte kun å løsne ett fattig skudd på mål i løpet av perioden.

Thoresen-scoringer 

Patrick Thoresen reduserte etter kun 25 sekunder av midtperioden. Hamar-gutten fikk stå umarkert og sette inn en nydelig pasning fra Mathis Olimb.

Seks minutter senere scoret Thoresen igjen. Mathis Olimb kjørte karusell med en Russland-back, før han sendte en fantastisk pasning inn i slottet, som Thoresen sendte i nettet. 

- Han tar ikke imot pucken, men bare skyter på direkten. Internasjonale toppspillere gjør det sånn, sier en stolt Petter Thoresen til MAX.

Maxim Chudinov sendte Russland opp i ny tremålsledelse da han dundret pucken inn fra slottet.

Etter 34 minutters spill satte Russland inn sin sjette scoring. Mats Trygg ble fullstendig parkert av en kvikk Artemi Panarin, som satte pucken knallhardt opp i krysset. 

- Vi kommer inn i matchen med to mål, men det er synd at vi slipper inn den femte og sjette scoringen, sa Patrick Thoresen etter midtperioden.

Transportetappe

Den tredje perioden ble en rolig affære. Russland sparte krefter, mens Norge misbrukte flere muligheter. Mathis Olimb fikk en kjempesjanse i fem mot tre-spill, men Oslo-guttens skudd gikk i leggskinnet til Sergei Bobrovsky og ut.

Norges lag:  Målvakt: Lars Volden (Lars Haugen).

1. rekke: Aleksander Bonsaksen, Jonas Holøs - Mathis Olimb, Anders Bastiansen, Patrick Thoresen.

2. rekke: Mats Trygg, Ole-Kristian Tollefsen - Andreas Martinsen, Ken André Olimb, Mats Rosseli Olsen.

3. rekke: Henrik Ødegård, Daniel Sørvik - Martin Røymark, Morten Ask, Kristian Forsberg.

4. rekke: Mattias Nørstebø - Niklas Roest, Andreas Stene, Jonas Djupvik Løvlie, Robin Dahlstrøm. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.