Med tre baklengsmål etter bare tre minutter fikk Dragons den verst tenkelig starten de kunne få på Jordal Amfi.
- Vi var ikke klare. Da går det slik mot Vålerenga, sier Christian Larrivée som kjempet seg gjennom kampen selv om han fortsatt følte seg slapp av sliten av sjukdommen som har herjet i kroppen hans den siste tiden.
Vålerenga tok ledelsen etter bare 52 sekunder på Jordal. Mathias Trygg fikk stå umarkert foran målet til Dragons. Han mottok pucken og ventet ut Tommy Johansen før han satte den enkelt bak Dragons-målvakten.
Bare sekunder etterpå la Rasmus Juell på til 2-0. Og etter nøyaktig tre minutter satte Sondre Olden inn 3-0 til hjemmelaget.
Det må ha vært en av tidenes verste kalddusjer for Dragons på Jordal.
Tommy Johansen hadde i hvert fall fått nok. På 3-0 gikk han av isen i sinne og slo spaken i vantet. Dermed måtte Jesper Engelin ta over som målvakt.
- Det var tre pissmål. Det var helt unødvendig av oss å slippe inn de tre målene, sier målvakt Tommy Johansen.
Dragons var absolutt mer med i andre periode, og det fikk reduseringen sin gjennom Ole Petter Øvergaard. Etter litt frem og tilbake i starten på andre periode, der Vålerenga kunne økt ledelsen klarte Ole Petter Øvergaard å redusere til 3-1. Unggutten skjøt inn returen etter et skudd fra Jimmy Andersson fra blålinja.
Martin Blakseth Huse tente nytt håp for Dragons med en styring etter drøye fem minutter av tredje periode slik at det sto 3-2 til Oslo-laget. Dragons kjørte på videre, men fikk ikke flere mål.
Vålerenga gikk i stedet opp i 4-2. Erik Follestad Johansen fikk pucken i midten og fosset fram uten at Bryan Schmidt fikk avklart. Dermed klarte Follestad Johansen også å legge pucken mellom beina til Engelin.
Stemningen var selvsagt ikke kjempegode i Dragons-garderoben etter kampen, men trener Michael Smithurst var glad for at laget kjempet seg inn i kampen igjen.
- Vi viste at vi hadde moral og kjempet oss inn i kampen igjen. Vi ga aldri opp, men det er klart vi hadde for få skudd på mål i siste periode til å avgjøre denne kampen, sier Smithurst.

 


Aksjesalget
Aksjesalget tok helt av før helga, og det har fortsatt i helgen, forteller daglig leder Erik Kristian til h-a.no. Han har ikke eksakt beløp for hvor mye som er kommet inn de siste dagene, men inntil fredag hadde de fått inn nesten en halv million kroner på salg av aksjer.
- Alt tyder på at interessen for å hjelpe oss fortsetter, sier Erik Kristian. Han er overveldet over oppslutningen om klubben.


LES
: - Ikke mulig uten sportslig opptur

Aksjesalget
Målet er å selge 121.000 aksjer à kr. 24,- i første omgang, men eierne Storhamar IL Ishockey Elite og Storhamar IL Ishockey Yngres er innstilt på selge seg ytterligere ned. Kjøp av aksjer er i utgangspunktet åpent for alle som ønsker å eie en bit av Storhamar Dragons, men de har satt et minstekvantum på 25 aksjer (600 kroner) per kjøper.

- Salg av aksjer vil bli prioritert helt på topp i vårt arbeid for å skaffe virksomheten ny kompetanse og styrke vår egenkapital. Skal vi lykkes i å ta skrittet helt til topps må vi lykkes med dette arbeidet, sier Kristiansen.

Stolte tradisjoner fra 1957
Storhamar Dragons historien startet en dag i 1957 da Per E. Kristiansen, med sin egen lastebil, reiste til ishockeyklubben Hercules i Skien og kjøpte vant for seks hundre kroner. Nå kjemper de mot klokka for å skaffe nesten to millioner kroner til nyttår.

Men selv om de soper inn penger på aksjesalg om dagen, blir det kanskje vanskeligere å sope inn poeng mot serieleder Vålerenga i kveld. Oslo-guttene er høye på pæra og ønsker bønda velkommen til Jordal for å vise dem hvem som er serieleder. Men - etter to kamper mot hverandre hittil i sesongen er det altså et faktum at det står uavgjort 1-1. Kveldens tredje oppgjør er åpent mellom serielederen og toeren.

Storhamar tok en fin 4-3-gevinst på Jordal i 2. serierunde, mens VIF stakk av med alle poengene på Hamar for en måneds tid siden. Begge lagene har fortsatt å levere varene og har skilt seg litt ut i forhold til resten. Spesielt Vålerenga, de har nå åpnet opp ei luke på sju poeng ned til nettopp Storhamar.

Opptakten til denne kampen var ikke spesielt imponerende fra noen av lagene. Vålerenga fikk med seg tre poeng fra Fredrikstad, men først etter å ha måttet kjempe hardt for en 2-1-seier. Storhamar på sin side leverte en blek forestilling hjemme mot Sparta og tross et visst overtak tapte 1-3 på hjemmebane.

En kamp i kampen blir forresten nettopp mellom de to fremste målscorerne på hver side Joakim Jensen hos Storhamar og Sondre Olden hos Vålerenga har plassert seg i toppen av skytterligaen. Olden med 14 mål og Jensen med 13 er de to av de tre beste goalgetterne i serien, sammen med Lørenskog Corupe. Målvaktsduellen er også en spennende sak og her er Tommy Johansen og Steffen Søberg ganske likt med hhv. 91,5 og 91,8 i redningsprosent.

 

Følg toppkampen direkte her!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00