HAMAR: Daniel Wälitalo valgte å forlate Björklöven da ble klart at den danske landslagskeeperen Patrick Galbraith hadde signert for klubben.

Hovedtrener Rune Gulliksen har ikke fått sett han i aksjon, men tilbakemeldingene han har fått har vært positive.

Passer inn i planene
- Han er unggutt som passer godt inn i planen vår om å satse ungt, forteller Gulliksen.

Han sto mest for Björklövens U20-lag, men han fikk altså med seg med seg sju kamper i Allsvenskan forrige sesong.
- Kanskje det viktigste er at han ønsket selv å spille for oss. Han er ung og har gode muligheter til å utvikle seg videre som keeper.
- Han har lyst til å kjempe hardt for å bli førstekeeper i klubben, så det blir spennende, sier Gulliksen, som fikk et tips gjennom en kontakt om keeperen.

Wälitalo var aktuell for 1. divsjonsklubben Kiruna i Sverige, men da Storhamar kom på banen var valget lett.
- Positiv overraskelse
- Det var aldri noe konkret fra Kiruna. Og etter at Storhamar kom på banen gikk det veldig fort, forteller Daniel Wälitalo til HA-sporten.
- Det virker som en bra klubb, og jeg tror dette var det riktige alternativet for meg nå. Jeg ser virkelig fram til å spille for Storhamar, forteller den svenske 21-åringen.
Han fikk prøve seg på A-laget i fjor, og gjorde sine saker bra, men da Björklöven hentet inn Magnus Eriksson, ble det ikke flere sjanser på 21-åringen.
- Jeg synes det gikk bra de kampene jeg fikk prøve meg. Men jeg fikk ikke prøve meg etter at han (Magnus Eriksson) kom.
Men helt hva han kommer til, er han ikke klar over.
- Jeg vet ikke så mye om klubben. Jeg har gjort litt research, etter at det ble klart. Jeg har blant annet pratet med Martin Johansson (tidligere Stavanger Oilers), og han kunne fortelle at Storhamar virker som en veldig bra klubb, forteller Wälitalo.
Dragons jobber hardt med å få på plass Ruben Smith før kommende sesong, men foreløpig er ingen ting klart.Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.