HAMAR: Koenigs offensive spill med hockeyspaken har vært et av norsk hockeys store samtaletemaer denne sesongen.
Storhamar-fansen er imponerte, motstanderne er imponerte og Storhamar-spillerne er imponerte.
Trevor Koenig har rett og slett blitt en publikumsfavoritt.

Seks tidligere rekord
Sjøl er 36-åringen fra Edmonton like overrasket som de fleste andre.
Hans personlige rekord var nemlig seks målgivende på en sesong.
- Jeg er faktisk overrasket. Det handler mye om stor flaks og gode avslutninger av våre spillere at jeg har så mange poeng, sier Koenig beskjedent.
Ei blemme har han hatt på tur ute i rundvant denne sesongen, men hans spill har tilført laget mer positivt enn negativt.

Nytt våpen
Koenig er klar på en ting: Storhamar-spillerne har lært seg raskt å utnytte målvaktens eksepsjonelle teknikk med keeperspaken, og har fått et nytt våpen i å vende spillet fort.
- Når vi får sjansen har spillerne ofte gått rett på mål og raskt scoret etter gode spillevendinger. I starten var det ikke slik.
Tirsdag hadde burvokteren målgivende pasning på Storhamars andre mål mot Vålerenga, han var tredje sist på pucken da Martin Blakseth Huse scoret. Koenigs bidrag var en pasning ut til Lars Erik Hesbråten i midtsonen.

En nettkjenning
Koenig har også gjort noe som målvakter sjelden gjør. Han har scoret mål. Det skjedde i hans tid i Atlantic City i ECHL i USA. Målet kom etter at motstanderen tok ut keeperen i jakten på en utligning eller redusering.
- Det er mye flaks å score som målvakt, smiler Koenig, som likevel har vist stor presisjon med spaken.

Revansjesugent lag
Storhamar tar imot Lillehammer i Hamar OL-Amfi i kveld, og er revansjelystne etter tapet på overtid i Kristins Hall i romjula. Da ble trener Peter Johansson bortvist etter at Cato Ørbæk mistet skøytejernet og dommer Eirik Hansen mente Storhamar brukte for lang tid.
Dragene ønsker seg Christian Larrivée tilbake etter sjukdom. Om senteren spiller avgjøres i løpet av torsdagen.
PS! Ron Hextall er kanskje den mest legendariske offensive målvakten i NHL, og har scoret to mål for Philadelphia Flyers i tillegg til 32 målgivende pasninger i NHL. Hextalls rekord er åtte målgivende i en seriesesong - på 64 kamper.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.