HAMAR: Superveteranen har hatt oppgaver i forbindelse med hjemmearrangementene til Storhamar siden 1977. Den gangen ble hockeyen spilt utendørs. Etter det har Engeli vært med på det meste.
- Det begynte med markedsgruppa i 1974, erindrer Engeli.
Siden den gang har han vært innom det meste. De siste 30 årene har han styrt lyskasteren.
- Ikke store jobben å sveive rundt med lyset i mørket før kampene, men da får jeg sett kampene uten å ha annet å tenke på sier Engeli som bare melder seg til tjeneste i fall at Dragons har bruk for ham.

Hockey er idretten

- Jeg vil ikke trenge meg på. Hvis Dragons har bruk for meg, får de si fra.
Og det gjør de.
Engeli vil helst ikke stikke seg fram, ei heller bli en gjenganger. Han vil heller være en i mengden. De er det mange av og alle gjør en viktig jobb.
Årsaken til engasjementet rundt ishockeyen mener Engeli er bindingen til selve hockeyen som idrett. Ingenting over. Ingenting ved siden. Dessuten gikk faren (88) hans opp sporene til Storhamar Idrettslag for 72 år siden!
Frivillighetsarbeid er sosialt også. Hamar er en liten by, og gjennom det frivillige arbeidet treffer vi mange nye ansikter. For meg er det blitt slik at har jeg et kvarter til overs, rusler jeg bort i amfi'n. Da jeg var ung hadde jeg som mål å få meg et soverom slik at jeg kunne våkne opp om morran og se ishallen.
Det målet har Engeli nådd.

En Nuffield til hjelp

En fortellerglad Oddbjørn Engeli har selvsagt også mange historier rundt idrettslaget i sitt hjerte. Han har vært med på å måke den gamle 1.800 kvadratmeter store isflata for snø. Det var stort den dagen en gammel rød, rusten Nuffield (traktor med lasteskuff) rullet inn på isen og tok over den tyngste jobben. Da klubben senere fikk ismaskin, var det som å komme til himmelen.
Han minnes også da betongplata der isen skulle ligge, ble laget. Et dansk arbeidslag fikk jobben og brukte sommeren på det. De gutta drakk «mjølk» av brune flasker. I flere år etter kunne de finne brune «mjølk»-flasker med Carlsberg trykket på etikken, rundt omkring på hele Storhamar.

Minnerike markeringer

Minnerike har også bøttefeiringene og en del av konsertene vært. Når bøtta skulle krympes, inviterte Engeli alle frivillige hjem til en kaffe avec, før feiringen fortsatte på Iskroa. Den morsomste konsertavslutningen var etter Fats Domino-konserten i amfi'n. En Oslo-avis la igjen kredittkortet sitt i baren, erindrer Engeli. Og festen foregikk til langt ut i de små timer. Mer er det neppe nødvendig å si om den saken.
- Det har vært mye moro og mange minnerike opplevelser opp gjennom årene, men husk på at vi frivilligeveteraner er mange. Mange som hadde fortjent et stykke i bla', avslutter Engeli som har fått registrert 34 år som frivillig, men som fortsatt har mange år igjen, dersom Dragons vil benytte seg av hans tjenester.
Og det vil de nok.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00