Etter 23-2 i målforskjell på tre kamper og to målvakt-smultringer bråstoppet Storhamars seiersrekke på Jordal.

Vålerenga startet best og vant 4-3.

SE OGSÅ: Larrivée skylder på personlige feil.

Marerittstart

Gjestene, som burde være stinne av selvtillit etter tre forrykende forestillinger, fikk en sjokkerende tung start på bortemøtet med Vålerenga. Framover fikk ikke de gule og blå til noen verdens ting, og bakover tapte de alt som var av dueller. 

Et par overtallsscoringer, én av Tobias Lindstrøm og én av Mathias Trygg, sørget for at Vålerenga fortjent ledet 2-0 etter sju minutter.

Midtveis i åpningsperioden våknet endelig Storhamar, og da tre minutter gjensto, kom reduseringen. En hardtkjempende Alexander Reicehnberg avsluttet halvt liggende fra vanskelig vinkel, men pucken snek seg inn mellom beina til Steffen Søberg i Vålerenga-buret.

- Vi starter veldig dårlig, men kommer oss heldigvis inn i kampen igjen, sier Martin Blakseth Huse om de første 20 minuttene.

Målløs midtperiode

Storhamar styrte showet, fikk nesten seks minutter i overtall og produserte en rekke sjanser i midtperioden.

Nærmest kom Eirik Skadsdammen etter fint samspill med Christian Larrivée og Joakim Jensen, men hverken nummer åtte eller noen annen Storhamar-spiller greide å overliste Søberg og en kompakt Vålerenga-defensiv.

Andreperioden ble dermed målløs.

- Vi spiller bra i midtperioden, og jeg trodde vi skulle ta dem da vi gikk ut til tredje, sier Oskar Östlund.

Drama i tredje

Storhamar-presset fortsatte i tredje periode, og etter fire minutter kom endelig den fullt fortjente utlikningen. Mikael Zettergren dro på seg to Vålerenga-spillere og la pucken videre til Martin Blakseth Huse. Han plukket ut Jacob Berglund på bakre stolpe, og mens Vålerenga ropte på håndpasning og avblåsning, løftet svensken inn 2-2.

- Mikael gjorde en god jobb i forkant, og jeg tenkte bare å finne Jacob så fort som mulig. Han fikk den, og da blir det ofte farlig, sier Blakseth Huse.

Tre minutter senere åpnet kampen seg helt opp, og scoringene kom begge veier. Erik Follestad Johansen satte inn 3-2 for Vålerenga, før Larrivée smekket inn 3-3 sekunder senere. 

Seks minutter før slutt falt avgjørelsen. Follestad Johansen la en svak puck på mål, men Östlund lot den passere.

- Jeg så absolutt ingenting. Plutselig så jeg at pucken lå bak meg, sier målvakten.

- Hva tenker du om at du får så lite hjelp som du får?

- Jeg føler at vi ikke er tøffe nok. Vi må bli mer sinnssyke, og det må vi også bli på treninger. Vi er for snille med hverandre, sier han.

Vålerenga vant dermed 4-3.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Martin Rønnild.

3. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Alexander Reichenberg, Lars Erik Hesbråten, Anders Gulliksen.

4. rekke: Patrik Bäärnhielm - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Hampus Gustafsson.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.