• FORNØYDE: Armanj og Ahmad (begge 16) ville tilbake på kamp fortest mulig. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • STOR GJENG: Alle asylungdommene trivdes i Hamar OL-Amfi. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Nyttårsaften inviterte Storhamar ungdomsgutta på Åkershagan asylmottak på ishockeykamp.

Tirsdag så 120 unge asylsøkere Storhamar slå Lillehammer 3-0. I garderoben etter kampen inviterte Christian Larrivée gutta tilbake.

- Når dere vil se oss spille igjen, har vi gratis billetter til dere, sa kapteinen til applaus og glede.

Se garderobeseansen i videoen øverst på siden!

SE OGSÅ: Årets Storhamar-lag minner "Shampo" om Vålerenga.

- Det var gøy sist

Bare to dager senere viste asylsøkerne at de virkelig ble glade for invitasjonen. En stor gjeng fra Åkershagan fylte opp store deler av tribunen bak det ene målet da Storhamar tapte 1-3 for Vålerenga.

- Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror alle er her i dag også, forteller 16 år gamle Armanj og Ahmad.

- Vi snakket om det på mottaket i går, og alle syntes at det var gøy å være her forrige gang. Vi ble veldig glade for invitasjonen fra Storhamar, så vi kom tilbake i dag, smiler tenåringene.

Storhamar-supportere

Da HA møtte Armanj og Ahmed i den første pausa, ledet Vålerenga 1-0.

Det var et skår i gleden. 16-åringene hadde nemlig blitt Storhamar-supportere på rekordtid.

- Det er veldig gøy å være på kamp i dag også, men at Vålerenga leder 1-0, er "not so good". Vi har blitt glade i Storhamar, selv om vi bare har vært på én kamp til nå, sier gutta, som - den plutselige hockeyinteressen til tross - har til gode å knyte på seg skøytene.

- Har dere prøvd å spille ishockey selv?

- Nei. Vi spiller bare fotball, ler duoen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.