Storhamar måtte vinne med to mål, men tapte 1-2 for Turku hjemme i Hamar OL-Amfi.

Dermed er Champions Hockey League-eventyret ute for de gule og blå heltene fra Hamar vest.

Etter kampen var det en stolt Pål Johnsen som snakket med HA-sporten.

- Jeg er så stolt over det gutta har prestert. Vi møter et kjempegodt lag, men gir dem kamp helt inn. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben gutta la ned i kveld, sier Johnsen.

TPS-scoring

Joakim Jensen fikk skjebnekampens første virkelig store mulighet da han kom alene igjennom etter få minutter. Oslo-mannen ble hektet av en TPS-back i avslutningsøyeblikket, men dommeren ignorerte hjemmefansens rop om straffe.

Etter et snaut kvarter av første periode kom scoringen isteden motsatt vei. Patrik Bäärnhielm ble utvist, og Tomas Kumeliauskas brukte bare sekunder av overtallet på å sette pucken forbi Oskar Östlund på backhand.

TPS Turku ledet dermed 1-0 (sammenlagt 5-3) etter en tett og jevn førsteperiode der Storhamar var fullt på høyde med sine finske gjester.

Berglund-magi

Etter tolv tamme minutter av midtperioden, og rett etter et helt tannløst Storhamar-power play, tok Jacob Berglund ansvar. Svensken fikk pucken i egen sone, rundlurte og latterliggjorde hele Turku og lurte vakkert inn 1-1 med en vanvittig scoring.

- Det er så deilig å se sånne scoringer. Får Jacob tid og plass, så blir det livsfarlig for alle vi møter. Det var en utrolig scoring, sier Johnsen.

Midtperiodens sluttminutter ble alt annet enn tamme, men likevel målløse. Skyhøyt tempo og meget diskutable dommeravgjørelser resulterte ikke i scoringer, og før tredje periode var Storhamar bare ett mål unna sudden death og to mål unna avansement.

Avgjorde i tomt bur

Etter hvilen, da Storhamar trengte scoring, gikk gjestene i strupen på hjemmelaget. En god Oskar Östlund sørget for at Storhamar unngikk en marerittstart på tredjeperioden med flere gode og ekstremt viktige redninger.

Storhamar nærmet seg utlikning til 5-5 mot slutten av perioden, men da Sasja tok ut målvakt Östlund for å jage scoring med seks mot fem på isen, kom goalen motsatt vei. Henrik Tallinder satte 2-1 inn i det åpne buret for gjestene.

- Vi klarer egentlig ikke å sette inn en skikkelig sluttspurt. Vi gjør dårlige valg, går bom og mister mange pucker. TPS var dessverre litt bedre enn oss, sier Johnsen.

TPS Truku er dermed klare for kvartfinalen i Champions Hockey League, mens festen er over for Storhamar.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Eirik Skadsdammen, Mikael Zettergren, Joakim Jensen.

2. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Hampus Gustafsson, Jacob Berglund, Alexander Reichenberg.

3. rekke: Patrik Bäärnhielm, Lars Løkken Østli - Martin Rønnild, Martin Blakseth Huse, Magnus Lindahl.

4. rekke: Jimmy Andersson, Jørgen Langdalen - Martin Gran, Lars Erik Hesbråten, Anders Gulliksen.

Følg kampen i toppen av artikkelen!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.