Champions Hockey League er sponset av det utenlandske spillselskapet NordicBet.

NordicBet, som er et utenlandsk spillselskap, har ikke lov til å reklamere for seg selv i Norge på grunn av loven om markedsføring for pengespill i Norge. I Norge er det kun Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som har lov til å markedsføre seg selv med synlig reklame.

Dette betyr at NordicBet ikke kan reklamere for seg selv under kveldens åttedelsfinale, og de velger derfor å ha en "No Logo"-reklame på vantet og i den ene droppsirkelen.

tatt kontakt med Storhamar

Det har fått Lotteritilsynet til å sjekke om spillselskapet bryter loven.

- Vi fikk tips om at NordicBet brukte en "No Logo"-reklame, og vi tok deretter kontakt med Storhamar for å få opplysninger rundt spillselskapets bruk av reklamen, sier Seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Monica Kjelsnes, og legger til:

- Det er ikke så lenge siden vi fikk vite om denne saken, så vi har valgt å ikke gjøre foreløpig. Det vil bli undersøkt mer rundt "No Logo"-reklamen dersom det blir en problemstilling ved en senere anledning, sier Kjelsnes.

oppgitt over lotteritilsynet 

Daniel Vassbund, som er markedssjef i NordicBet, rister på hodet over Lotteritilsynets innblanding i saken.

- De leter etter ting de kan ta oss på hele tiden. Det virker som de bruker lykt og lys på at alt vi er innblandet i, sier han.

- Forstår du at Lotteritilsynet sjekker saker som denne?

- Nei, det skjønner jeg faktisk ikke. Det er vanskelig å forstå at de skal bry seg om en reklame der det står "No Logo". Vi føler ikke at vi gjør noe galt, sier Vassbund. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.