Da en selvsikker Petter Thoresen valgte Storhamar foran Vålerenga som semifinalemotstander, var det bare å finne fram telefoner og datamaskiner for Storhamars aller ivrigste supportere.

Da måtte nemlig fridager og avspasering tas ut og flybilletter og hotellovernattinger bestilles.

- Vi er her for fjerde gang på to uker i dag, forteller Atle Bekkelund og Reidar Evensen som sjelden går glipp av en Storhamar-kamp.

Sammen med supportervennene Kine Jeanette Nilsen, May Helene Brendvang, Hans Jakob Birkeland og Per Kristian Fallet ligger de i senga på DNB Arenas nabohotell og lader opp til den sjuende semifinalekampen.

- Det er viktig for oss å støtte laget, men samtidig har det blitt en veldig morsom tradisjon å dra på disse turene. Det blir bare mer og mer gøy, sier Storhamar-vennene.

- Det har blitt en livsstil, legger Nilsen til.

Økonomien skranter

Å reise tur/retur Stavanger og se på sene kamper to ganger ukentlig er ikke gratis. Supporterne veksler mellom totalt 17 timer i fullstappede biler og flyreiser fra Gardermoen til Sola med hotellovernatting. 

- Økonomien sliter litt nå, innrømmer Nilsen leende.

- Under sluttspillet får penger være penger, tilføyer Brendvang og forteller om avspasering og fridager.

- Det begynner å merkes på lommeboka, og økonomisk sett er det kanskje greit at vi får de dyreste reisene i semifinalen. Da får vi billigere turer til Lørenskog i finalen, ler Nilsen.

Sikre på seier

De er nemlig sikre på at Storhamar slår Stavanger i den avgjørende semifinalen og avanserer i NM.

- De tok oss ikke på Hamar forrige gang, og jeg tror de brente sjansen sin da. Jeg tror vi avgjør det i dag, sier Evensen.

Resten av den trofaste supportergjengen er smånervøse, men enige med Evensen i at Petter Thoresen, som gir seg i Stavanger etter sesongen, leder laget for siste gang i kveld.

- I kveld blir det katastrofe for Petter Thoresen, gliser Bekkelund.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.