Tv2.no og vg.no poengterte tidligere i dag at Storhamar etter alle solemerker ville samle flere tilskuere i CC Amfi i kveld enn Norges herrelandslag i fotball gjorde på Ullevaal stadion i går.

Det fikk de helt rett i.

Mens 4.675 mennesker så Norge slå Finland 2-0 på Ullevaal, fylte 5.069 tilskuere opp store deler av CC Amfi da Storhamar utkjempet semifinaleslag nummer to mot Stavanger Oilers. 

Hockey fenger

Allerede halvannen time før kampstart og 30 minutter før dørene skulle åpnes, sto Ingrid Nyberg og Pål Martin Enstad Hansen - sammen med en hærskare av andre gul- og blåkledde - klare utenfor CC Amfi.

Duoen mente at stemningen på Hamar vest er langt bedre enn på tidligere så mektige Ullevaal stadion.

- Her er hele hallen virkelig med. Alle er engasjerte, og det er en sinne-greie mellom publikum og spillerne. Det er rett og slett gøy å være her på hockeykamp, sa Storhamar-supporterne.

- At det er flere her enn på fotballandskamp, er litt artig. Norsk fotball er grusom, og det er selvfølgelig en grunn, men Storhamar har fortjent den støtten de får, sa Hansen, som hadde tro på en ny seier.

- Vi er her for å se Storhamar knuse Stavanger, sa han og tippet på resultatet 4-3 og tilskuertallet 6.200.

Fra Rena med seierstro

En annen grunn til at Sasjas menn samler flere tilskuere enn Høgmos, er at hele distriktet har omfavnet hockeyklubben. Pål Rustad, Morten Hansen, Sebastian Sønsthagen (12) og Gaute Rustad (12) hadde reist fra Rena for å se Storhamars andre semifinalekamp.

De er levende bevis på at Hamars 30.000 innbyggere overhodet ikke er alene om å stå bak de gule og blå.

- Storhamar appellerer til veldig mange, og det virker som de har hele Hedmark bak seg. Det er morsomt at folk fra hele distriktet reiser til Hamar og heier på Storhamar, sa far Rustad.

Kvartettens 12-åringer var trygge på en ny seier.

- Vi kommer til å "blæste" dem, sa Sebastian selvsikkert mens Gaute nikket enig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.