HAMAR: Dermed blir det fem idrettslag under Storhamar IL allianseidrettslag: Storhamar Hockey elite, Storhamar Hockey bredde og Storhamar kunstløp. I tillegg til håndball og fotball.
- Det er en prosess som pågår, og det skal være i orden i løpet av høsten, sier Tore Tomter.
Sesongen 2011-2012 blir det et lisenskrav at bredde og elite skilles i klubbene.


Drifte gjennom AS'et


- Det blir også et krav om å drifte klubbene gjennom AS'et, sier Tomter, og fortsetter:
- Det å skille elite og bredde måtte gjøres. Det er helt riktig. Det er snakk om å beskytte breddedelen, og ikke gå i den samme fellen som Comet gjorde. Ved en eventuell konkurs dras ikke breddedelen med i dragsuget med den nye modellen.
Sportsrettet styre
Han mener det er flere positive ting med den nye modellen:
- Styret i elite blir veldig rettet mot sport, og det er slik vi vil ha det.
Torsdag hadde HA-sporten en sak på at Johan Kaggestad og Eskil Ervik er inne i elitestyret. Tore Tomter er leder, med Jan Larsen som nestleder. Micky Bjerke skal være den i styret som skal ha mest kontakt med spillerne, og det som skjer i garderoben.
- Det blir også et samarbeidsutvalg med representanter fra elite, bredde, kunstløp og AS'et, sier Tore Tomter, og legger til:
- Nå får vi en profesjonell organisasjon, og det blir nærmere relasjoner med kunstløp.


Positiv egenkapital


Det er ingen hemmelighet at hockeyklubben på Hamar vest har hatt sitt å stri med i forhold til økonomi, som flere andre.
2009 endte med 1,1 millioner kroner i minus for klubben og 1,3 millioner kroner i minus for AS'et.
Men de gikk ut med en positiv egenkapital på 2,5 millioner kroner.
- Det har vært tøffe tak, men dette er å leve med. Vi er veldig godt fornøyd med at vi har en positiv egenkapital, sier Jan Larsen, som er styreleder i AS'et.


Ryddet opp


- Vi merket også finanskrisen, og mye ble vanskeligere. 2008 var et gullår med mange finaler. Mye gikk vår veg. Vi hadde 7,3 millioner kroner mindre inn til AS'et i 2009 sammenlignet med 2008. Heldigvis klarte vi å hente inn mye, men dessverre ikke alt, sier Larsen, og fortsetter:
- I 2009 hadde vi et halvt år med gammel driftsmodell og et halvt år med ny modell. I 2010 tror jeg vi får glede av den nye driftsmodellen for hallene, sier Jan Larsen.
Han synes den nye klubbmodellen er veldig spennende.
- Nå får vi et profesjonelt sportslig styre i elite. AS'et får et rendyrket AS-styre. Det er ryddig og riktig.
Daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen synes også det er spennende med et mer sportslig rettet styre:
- Når blir det viktig å bruke personene riktig, sier Coba.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.