Lørdag gjestet Storhamars unggutter tabelltreer Manglerud Star, og med seier ville seriegullet vært sikret.

Smell i Manglerudhallen

Gjestene fra Hamar åpnet perfekt da Stian Røsten satte inn 0-1 etter bare ett minutt og 23 sekunder. Men Manglerud var det klart beste laget og snudde kampen iløpet av 1. periode, ved scoringer av Sigbjørn Osa og Kristian Kristensen.

- Vi ble rett og slett kjørt over i 1. periode, sier Storhamar-trener Tommy Marthinsen.

Vetle Lindstad, som er nummer to på poengtoppen i serien, brakte balanse i regnskapet med sin 13. scoring for sesongen, tre minutter ut i midtperioden. Men det var Oslo-laget som var sterkest i Manglerudhallen. Andre Lyngås' 3-2-scoring i slutten av 2. periode ble til slutt den avgjørende etter at 3. periode ble målløs.

Fikk nødvendig hjelp

Storhamar var derfor avhengig av at Lillehammer, som ligger på andreplass, gikk på en smell mot tabelljumbo Stavanger i dag (søndag) om det skulle bli opprykksjubel allerede nå, to runder før slutt.

Og gutta fra OL-byen tapte 3-2 etter straffer mot siddisene fra vest.

Dermed kunne Storhamars trener Tommy Marthinsen, spillerne og resten av støtteapparatet slippe jubelen løs da gullet var sikret.

Roser samarbeidet med Wang

- Dette seriegullet var viktig for Storhamar som klubb, sier Marthinsen, som roser sportssjef i Storhamar yngres avdeling og Wang Toppidrett, Mads Hansen.

- Mads har vært viktig og samarbeidet oss imellom har vært veldig bra. Vi har styrt belastningen på gutta godt, slik at det ikke har blitt for mye på enkelte, sier en strålende fornøyd Storhamar-trener.

Laget hans leder nå serien med sju poeng ned til naborival Lillehammer, og avslutter seriespillet med dobbeltkamp borte mot Stavanger lørdag og søndag neste helg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.