Jeg refererer selvsagt til den store snakkisen etter kampen mellom Stavanger og Storhamar da dommer Tor Olav Johnsen, som for øvrig dømte meget solid, klikket på Stavanger-spiller Tommy Kristiansen og kalte ham «jævla kokos» da Kristiansen fånyttes forsøkte å bortforklare at han hadde sprutet is i ansiktet på Storhamar-målvakt Oskar Östlund.

Kristiansen fikk sine velfortjente to minutter i fryseboksen, men han kom fryktelig tilbake med mer galskap.

Alle Stavangers tre mål mot Storhamar kom i overtall med svære Kristiansen som trampet rett i fanget på Oskar Östlund, mens lagkameratene hans prikkskjøt fra blålinja.

Det er ingen drømmejobb Kristiansen har foran motstanderens mål, men han tar den med glede. Kall ham gjerne vill og gal. Men i så fall er han Norges beste på å være sinnssyk foran motstanderens mål.

Og det er sånn det må være hvis du har ambisjoner om å være best i klassen i ishockey.

Du må ha noen som tar drittjobbene med glede.

Hvor var backene?

I Storhamar skygger de heller banen, for hvor var backene da Kristiansen fikk breie seg foran Storhamars mål?

Det var jo Oskar Östlund selv som måtte dytte unna over 100 kilo Kristiansen for å få fri sikt, men da smatt pucken forbi svensken.

Og jeg spør igjen; hvem skal gjøre den samme jobben for Storhamar i overtall som Tommy Kristiansen gjør for Stavanger?

Martin Rønnild, Eirik Skadsdammen og Lars Erik Hesbråten er tøffe spillere som burde kunne gjøre jobben.

Men i praksis er Storhamar for svake i overtall.

Bortsett fra når Jacob Berglund drar fram noe helt på egen hånd.

Og det er litt der Storhamar er nå. De har noen enkeltspillere som leverer. Som Berglund og Östlund. Og noen som gjør det de kan. Som Hesbråten, Skadsdammen og Rønnild.

Men som lag blir det for tynt.

Og det er trist å se at Christian Larrivée er langt unna toppformen, mens Stavangers storstjerner Dan Kissel og Josh Soares leverer for Petter Thoresen i kamp etter kamp.

Utfordring for trenerne

Jeg kunne nevnt flere enn Larrivée av antatte nøkkelspillere, for det er en del av dem som må prestere bedre for at Storhamar skal kunne være en reell trussel for de andre topplagene i sluttspillet.

Christian Larrivées videointervju med HA-sporten etter kampen gjør ikke situasjonen bedre, der det er tydelig at han mener at Storhamar nå famler litt i blinde uten at de helt vet hva de skal gjøre for å løse floken.

Jeg kan strekke meg til å si at Storhamar er bedre nå enn de var en periode før jul og til å si at det så ikke så galt ut i fem mot fem mot Stavanger. Men skal vi være ærlige, ble Stavanger aldri truet og satt under press.

Det betyr at Pål Johnsen og Aleksander Smirnov må snu hver eneste stein for å få et lag som framstår mer stabilt og mye mer aggressivt enn det er nå. Det er tross alt deres ansvar å få ut den galskapen og råskapen vi savner. Trenerne må også se seg selv i speilet og innse at de ikke har lykkes. Og at de må trykke på noen knapper som vekker spillerne.

Det er altfor få som slipper løs villdyret i sine bytt. Det går litt på autopilot. Pent og pyntelig. Trygt og litt sånn passe.

Det blir for dårlig når du møter ulver som Tommy Kristiansen og Josh Soares.

Fire av fire seirer til Stavanger mot Storhamar, gir et eksakt bilde av styrkeforholdet lagene imellom nå.

La Jimmy spille

Det blir selvsagt ikke bedre for Storhamar at de har saken rundt Jimmy Andersson hengende over seg som en klam hånd.

Det kommer den også til å gjøre denne sesongen helt til Storhamar behandler Jimmy Andersson på lik linje med de andre utlendingene.

Jeg forstår hva Njål Berge sier om at Storhamar skal være en klubb spillerne kan stole på. Og den kodeksen har Jimmy Andersson brutt. Samtidig er jeg enig med Rinkside-ekspertene Tor Nilsen og Svein Harald Arnesen om at vi snakker om toppidrett.

Og noen ganger skjer uforutsette ting som krever helt spesielle avgjørelser.

Berge har heller ikke hundre prosent oppslutning om det han sier i klubben. Og problemet blir ekstra synlig så lenge Andersson er den beste backen og sitter på tribunen, mens Storhamar sliter på isen.

Det er en fortvilet situasjon for hele klubben.

Jeg tror tiden er inne for å si at Storhamar har markert synspunktet nok og la alle spillere stille med blanke ark.

Men først og fremst vil jeg se litt mer galskap ute på isen og gjerne også i spillerboksen.

Trenere og spillere må vise mer temperatur.

La det ikke være noen tvil om at alle vil.

Vær gjerne litt kokos også.

Da vil det også være lettere å akseptere at Stavanger er et bedre lag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00